• Google Maps cunoaște toate țările, orașele, atracțiile și rutele locale pe care le-ai vizitat vreodată.
  • Dacă ai activat istoricul locației în contul tău, poți face o călătorie pe calea amintirilor cu cronologia Google Maps.
  • Urmărirea locației în aplicația Google Photos se reduce la metadate – datele ascunse încorporate în fotografiile pe care le faci.

Tot ceea ce Google știe despre tine poate fi dezvăluit printr-un click de pe smartphone sau de pe computer. Acest lucru depășește cu mult locul în care locuiești, vârsta, interesele și magazinele preferate – motorul de căutare știe mai multe decât unele dintre persoanele cele mai apropiate de tine, relatează Daily Mail UK.

Google Maps cunoaște toate țările, orașele, atracțiile și rutele locale pe care le-ai vizitat vreodată, iar sistemul său de personalizare a anunțurilor publicitare folosește istoricul căutărilor, datele de navigare și timpul petrecut pe ecran pentru a genera.

Google Maps cunoaște toate locațiile vizitate

Dacă ai activat istoricul locației în contul tău, poți face o călătorie pe calea amintirilor cu cronologia Maps. Această funcție îți permite să vezi exact unde ai călătorit în trecut, până la ora și traseul specific pe care l-ai urmat pentru a ajunge acolo.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

● Conectează-te la contul tău apoi deschide Google Maps.

● Fă click pe meniul hamburger din colțul din stânga sus.

● Alege Cronologia ta > Locurile tale > Vizitat.

● Deschide aplicația Google Maps.

● Atingeți profilul sau inițialele > Cronologia.

Google știe toate datele de localizare a fiecărei fotografii pe care ai făcut-o

Urmărirea locației în aplicația Google Photos se reduce la metadate – datele ascunse încorporate în fotografiile pe care le faci.

Dacă nu dezactivezi urmărirea locației pentru imagini, fotografiile tale dezvăluie, printre altele, locul în care te afli atunci când le-ai făcut. Indiferent dacă dorești sau nu să dezactivezi urmărirea locației, ar trebui mai întâi să vezi toate datele colectate de Google Photos.

Cum afli ce știe Google despre tine?

Dacă ai activată personalizarea anunțurilor, poți vedea ce știe despre tine pe baza istoricului de căutare, a datelor de navigare și multe altele. Nu este întotdeauna 100% exactă, dar se poate apropia destul de mult.

Pentru a verifica, accesează contul tău Google, apoi atinge sau fă clic pe Confidențialitate și personalizare.
În secțiunile Setări anunțuri, atinge sau fă clic pe Personalizare anunțuri pentru a vedea profilul pe care Google l-a realizat pe baza obiceiurilor tale pe internet.

Cel mai simplu este să faci acest lucru de pe un computer. Mergi la pagina Ad Settings (Setări anunțuri) și glisați comutatorul de sub Ad personalization (Personalizare anunțuri) spre stânga pentru a-l dezactiva. Vei primi în continuare reclame, dar acestea nu vor mai fi atât de bine direcționate.

Citește și