• Răspunsurile pe care ChatGPT este capabil să le producă sunt impresionante.
  • Cu toate acestea, dacă îți perfecționezi întrebările, poți merge mai departe și vei obține răspunsuri mai bune.
  • Uite câteva trucuri pentru utilizarea Chat GPT pentru a obține răspunsuri mai precise.

Răspunsurile pe care chatbot-ul ChatGPT de la OpenAI este capabil să le producă sunt impresionante. Cu toate acestea, dacă îți perfecționezi întrebările, poți merge mai departe și vei obține răspunsuri mai bune.

Robotul conversațional ChatGPT, dezvoltat de OpenAI, a devenit interesant de la lansare, de la sfârșitul lunii noiembrie, când a intrat în versiunea beta publică gratuită. Inteligența sa artificială este confuză și din motive întemeiate.

Instrumentul, cu care poți vorbi așa cum ai face cu o persoană, este capabil să dezbată ca un om pentru a răspunde la aproape toate întrebările în câteva secunde.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE

Cu toate acestea, talentul chatbot-ului OpenAI se datorează probabil faptului că designerii săi l-au dotat cu cunoștințe alese cu grijă. Calitatea instrumentului și, mai precis, rezultatele pe care le oferă este uluitoare.

Chat GPT schimbă lumea căutărilor Web

Mulți profesioniști folosesc deja ChatGPT în mod regulat pentru afaceri. Ei sunt cei care au descoperit aliatul perfect pentru a-și termina treaba, mai ales prin crearea din mers a unor porțiuni întregi de cod (de un nivel adesea foarte avansat) pentru a-și finaliza proiectele.

Dar ChatGPT este doar o mașină. Cu siguranță un robot foarte capabil, dar unul care interpretează instrucțiunile la propriu.

Dă context

Ocazional, este important să diminuezi cererea inițială oferind context, oferind clarificări, cerându-i să o dezvolte sau chiar reformulând-o, pentru a te asigura că ai cel mai bun rezultat posibil, scrie WIRED.

Chiar dacă ar putea părea evident, oferind ChatGPT mai mult context cu instrucțiunile tale va avea ca rezultat răspunsuri mult mai scurte. ChatGPT este rapid, la obiect și oferă cel mai bun răspuns, atunci când îi pui o întrebare. ChatGPT își va personaliza răspunsul la ceea ce ai cerut, oferind un mic context.

Asigură-te că cererea este clară și precisă

Acest punct are un impact mare asupra răspunsului. Ar trebui să fii cât mai specific și direct puteți în întrebarea dvs. și asigurați-vă că oferiți context pentru ChatGPT. Includeți în interogare cât de multe detalii sunt necesare. Fiecare semnal pe care îl dai și fiecare clarificare pe care o faci vor fi luate în considerare de ChatGPT pentru a produce un răspuns care este complet, în conformitate cu ceea ce ai cerut.

Dacă simțiți că răspunsul nu este suficient, cere să elaboreze

Răspunsurile pe care le produce ChatGPT ocazional nu sunt specifice. Nu-ți fie teamă să ceri chatbot-ului să detalieze sau să finalizeze răspunsul său anterior pentru a continua conversația. Apoi, ChatGPT va continua prin a completa răspunsul său inițial cu informații noi.

Solicită să reformuleze răspunsul

Poți cere ca ChatGPT să își reformuleze răspunsul inițial dacă nu ești convins de acesta. Poți realiza acest lucru fără a modifica solicitarea inițială. De asemenea, trebuie doar să-i ceri să răspundă în termeni mai simpli, să eviți să folosești formulări care ți se pare excesiv de complexe sau chiar să răspundă ca și cum ai fi un copil. Urmând instrucțiunile, chatbot-ul va relua și își va modifica discursul anterior pentru a fi mai ușor de înțeles.

Pe lângă faptul că este o sursă de informații practic nelimitată, ChatGPT își poate modifica vorbirea luând un anumit accent. Poți, de exemplu, să ceri ca acesta să reacționeze într-un mod potrivit unei persoane sau autor celebru. Chabot poate schimba, de asemenea, răspunsurile producând lucruri precum tabele și liste cu marcatori. Poți chiar să-i ordoni să reacționeze într-un anumit mod, cum ar fi mimând stilul de scriere al unui autor cunoscut sau ca o persoană celebră.

ChatGPT este un model de limbaj puternic dezvoltat de OpenAI, care poate fi utilizat pentru o mare varietate de sarcini de procesare a limbajului natural, cum ar fi generarea de text, traducerea limbii și răspunsul la întrebări. Cu toate acestea, pentru a profita la maximum de acest chatbot, este important să înțelegei cum să îl folosești corect.

Stabilește limite pentru răspunsurile pe care le primești

Pentru a profita la maximum de ChatGPT, încercă să oferi solicitări clare și specifice atunci când pui o întrebare sau faci o solicitare. Cu cât poți oferi mai mult context și informații, cu atât ChatGPT va putea înțelege mai bine și va răspunde solicitării tale. În plus, poți ajusta modelul pentru anumite sarcini sau utilizați-l în combinație cu alte instrumente sau modele pentru a obține rezultate și mai bune.

Unul dintre lucrurile cheie de reținut atunci când utilizați ChatGPT este să oferiți întrebări clare și specifice. Acest lucru este deosebit de important atunci când puneți o întrebare sau faceți o cerere. Cu cât puteți oferi mai multe context și informații, cu atât modelul va putea înțelege și răspunde mai bine. De exemplu, în loc să întrebați pur și simplu „Cum este vremea astăzi?”. Ați putea întreba „Care este temperatura actuală și prognoza pentru Los Angeles, California?”.

O altă modalitate de a profita la maximum de ChatGPT este să reglați fin botul pentru anumite sarcini. Modelul a fost antrenat pe un set mare de date, dar poate fi adaptat pentru a funcționa și mai bine în anumite sarcini, prin reglarea fină pe un set de date mai mic, care este mai relevant pentru acea sarcină.

Copierea și lipirea textului din alte surse

De exemplu, dacă doriți să utilizați modelul pentru traducerea îl puteți ajusta pe un set de date de texte paralele în limbile sursă și țintă.

În plus, puteți utiliza ChatGPT în combinație cu alte instrumente sau modele pentru a obține rezultate și mai bune. De exemplu, l-ați putea folosi în combinație cu un model de analiză a sentimentelor pentru a determina sentimentul unui fragment de text generat de ChatGPT. Sau utilizați-l în combinație cu un model de recunoaștere a entității numite pentru a extrage informații specifice din text.

Citește și:

ChatGPT, indisponibil pentru majoritatea utilizatorilor din întreaga lume. Cauza principală a întreruperii

Cum a creat ChatGPT o afacere prosperă cu doar 100 de dolari. Iată cei patru pași urmați

China lansează rivalul ChatGPT. Acțiunile Baidu se prăbușesc după prezentarea Ernie Bot