• „Odată cu capacitatea și această capacitate îmbunătățită vine de cealaltă parte, posibilitatea ca le proiectăm într-un mod greșit și să devină extrem de captivante și să devenim sclavi lor”, a explicat Mira Murati.
  • Femeia de afaceri a subliniat necesitatea ca cercetătorii să identifice modul în care oamenii răspund la tehnologia care provoacă dependență.
  • „Mă gândesc la asta în termeni de compromisuri: cât de multă valoare oferă această tehnologie în lumea reală și cât de mult atenuăm riscurile”, a continuat ea.

Un director senior al organizației non-profit Open AI a avertizat că, pe lângă potențiala amenințare existențială reprezentată de inteligența artificială (AI), tehnologia este, de asemenea, „extrem de dependență” și că omenirea ar putea deveni „înrobită”.

Mira Murati, care este directorul de tehnologie (CTO) al organizației non-profit și care a fost prezentată drept „cea mai puternică femeie din IA”, a declarat în timpul unui interviu de joi la Festivalul Atlantic din Washington D.C. că abilitatea tehnologiei de a identifica plăcerile și interesele utilizatorilor riscă să îi facă și mai dependente decât tehnologiile deja existente, cum ar fi rețelele sociale și jocurile pe computer, scrie The Epoch Times.

„Odată cu această capacitate îmbunătățită vine posibilitatea să le proiectăm într-un mod greșit și să devină extrem de captivante și să devenim sclavi lor”, a explicat ea. Femeia de afaceri născută în Albania a subliniat, de asemenea, necesitatea ca cercetătorii să identifice modul în care oamenii răspund la tehnologia care provoacă dependență pentru a atenua riscurile potențiale.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

„Trebuie să descoperim, trebuie să învățăm și trebuie să explorăm”, a explicat Murati. „Există un risc semnificativ în a le face, a le dezvolta greșit, într-un mod care într-adevăr nu ne îmbunătățește viața și, de fapt, introduce mai mult risc.” „Mă gândesc la asta în termeni de compromisuri: cât de multă valoare oferă această tehnologie în lumea reală și cât de mult atenuăm riscurile”, a continuat ea.

Citește și