• Un raport al Institutului britanic Chartered Institute for IT afirmă că inteligența artificială ar putea avea un efect transformator asupra diagnosticului medical, a științei climei și a productivității.
  • Proprietarul SpaceX, Tesla și Twitter a fost unul dintre cei 1.000 de oameni care și-au pus numele pe o scrisoare în care se afirmă că omenirea se confruntă cu „riscuri profunde”.
  • Omenirea ar beneficia mai degrabă de garduri de protecție etice în jurul IA decât de o oprire a dezvoltării”, a adăugat BCS.

Elon Musk greșește când cere o pauză globală în dezvoltarea sistemelor de inteligență artificială, ceea ce ar face jocul regimurilor necinstite, avertizează un nou raport, scrie Sky News.

Proprietarul SpaceX, Tesla și Twitter a fost unul dintre cei 1.000 de oameni care și-au pus numele pe o scrisoare în care se afirmă că omenirea se confruntă cu „riscuri profunde” din cauza ritmului de avansare în domeniu, condus de sisteme precum ChatGPT de la OpenAI. Scrisoarea deschisă a Future of Life Institute a afirmat că dezvoltarea ar trebui să fie suspendată la nivel mondial timp de șase luni, în timp ce guvernele se gândesc la modul în care tehnologia ar putea sau ar trebui să fie reglementată. însă, într-un raport publicat joi, BCS, Chartered Institute for IT, a afirmat că acest lucru ar duce doar la o pauză asimetrică”, deoarece actorii răi ar ignora-o și ar profita de avantaj.

Omenirea ar beneficia mai degrabă de garduri de protecție etice în jurul IA decât de o oprire a dezvoltării”, a adăugat BCS. Institutul îi reprezintă pe cei care lucrează în domeniul IT și al informaticii în Marea Britanie și în străinătate, având peste 70.000 de membri, inclusiv cadre universitare și personalități din industrie.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Directorul executiv Rashik Parmar a declarat: Nu putem fi siguri că fiecare țară și companie cu puterea de a dezvolta inteligența artificială s-ar supune unei pauze, când recompensele pentru încălcarea unui embargo sunt atât de bogate.” Parmar a spus că tehnologia trebuie ajutată să crească în mod responsabil”, de exemplu prin includerea ei în campaniile de educație publică și prin asigurarea unei etichetări clare ori de câte ori este utilizată.

Raportul BCS, intitulat Helping AI Grow Up – Without Pressing Pause”, a sprijinit propunerea guvernului britanic de a reglementa această tehnologie cu o atingere ușoară”. O carte albă, publicată în martie, a sugerat ca IA să fie testată în cadrul unei cutii de nisip” de reglementare înainte de a fi lăsată în libertate, dar Michelle Donelan, secretarul pentru știință și tehnologie, a declarat că încercările de a impune reglementări mai stricte ar fi rapid depășite.

Citește și