• Fiecare clădire publică din Wavre va avea instalat un contor inteligent care va ține evidența consumului de energie.
  • Pe această rețea inteligentă, consumul de energie poate fi monitorizat în mod constant, modelat și prezis.
  • În ultimii 10 ani, orașul Wavre s-a angajat pe deplin în tranziția digitală”, a declarat Anne Masson, primarul orașului Wavre.

Orașul belgian Wavre are statutul de oraș din 1222. Un proiect tehnologic în parteneriat cu Uniunea Europeană ar putea aduce 5G în toate aspectele vieții locuitorilor din Wavre – și ar putea face ca sistemele energetice din oraș să funcționeze mai inteligent decât înainte, informează Business Insider.

În cadrul planului Réseau d’Energies de Wavre, sau REW, fiecare clădire publică din Wavre va avea instalat un contor inteligent care va ține evidența consumului de energie printre elementele cheie ale infrastructurii. Acesta va permite, de asemenea, un model de partajare a energiei de la egal la egal, care ajută întreprinderile și organizațiile să împartă energia în funcție de nevoi.

Inițiativa REW, în cadrul căreia în fiecare contor va fi instalată o cartelă SIM compatibilă cu 5G, va ajuta orașul să dezvolte o rețea inteligentă”. Pe această rețea inteligentă, consumul de energie poate fi monitorizat în mod constant, modelat și prezis cu ajutorul unor tablouri de bord în timp real. Acest lucru poate contribui la asigurarea unei utilizări mai reduse și mai eficiente a energiei electrice prin modelarea mai eficientă a momentului în care oamenii ar trebui să folosească energia respectivă. O conexiune 5G permite acest lucru prin intermediul datelor mobile accesibile și permanente pe care le utilizează proiectul.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Wavre nu este nou în materie de inovare

În ultimii 10 ani, orașul Wavre s-a angajat pe deplin în tranziția digitală”, a declarat Anne Masson, primarul orașului Wavre. Pentru noi, noile tehnologii reprezintă un mijloc esențial de a răspunde așteptărilor unei lumi în schimbare rapidă, precum și așteptărilor actorilor din economie, sănătate, turism și cultură aflați pe teritoriul nostru.”

Proiectul va include, de asemenea, acces la internet 5G la prețuri accesibile sau gratuite, în funcție de nevoi, și un laborator viu” care va folosi senzori pentru a monitoriza calitatea aerului și pentru a informa mai bine deciziile privind transportul și mediul în oraș. Proiectul face parte dintr-un plan organizat în cadrul unui consorțiu între oraș și compania de tehnologie conectată Citymesh.

Consorțiul, CONNECTOW, a primit o subvenție de 3,9 milioane de euro, adică aproximativ 4,3 milioane de dolari, din partea mecanismului UE Conectarea Europei”. Participanții la proiect au declarat că proiectul CONNECTOW ar putea transforma Wavre într-un oraș complet inteligent până în 2030. Viziunea include comunicațiile 5G ca fiind coloana vertebrală a modului în care funcționează zona urbană, cu diverse elemente ale vieții de zi cu zi a cetățenilor care se alimentează și sunt alimentate de rețeaua 5G.

Citește și