• Utilizarea A.I. la locul de muncă poate afecta performanța, spune Boston Consultin Group.
  • BCG a realizat experimentul împreună cu Harvard, Wharton și Massachusetts.
  • Studiul a repartizat 758 de persoane în 3 grupuri cu acces mare, mediu și deloc la A.I.
  • Studiul arată că AI-ul nu are perspicacitate și poate trimite informații greșite.

Utilizarea inteligenței artificiale la locul de muncă îți poate afecta, de fapt, performanța. Asta o spune a analiză a celor de la Boston Consultin Group. Experimentul a fost realizat de către Boston Consultin Group, în parteneriat cu Universitatea Harvard, Wharton și Massachusetts Institute of Technology.

Firul poveștii sună cam așa: 758 de persoane repartizate în 3 grupe. Prima grupă: fără acces la AI, a doua grupă cu acces la ChatGPT alimentat de GPT-4, iar ultima grupă cu acces la varianta de bază a ChatGPT, ceea ce putem testa noi în prezent gratuit. Pe lângă această versiune, a treia grupă a avut acces și la videoclipuri și documente de instruire privind strategiile în domeniul ales. Aici există o altă diferențiere: sarcini „în interiorul frontierei” și „în afara frontierei”.

Primul se referă la sarcini pe care AI-ul le poate îndeplini, printre care: brainstorming de concepte inovatoare de nume sau reclame de și despre băuturi, elaborarea unui plan de afaceri complet pentru un nou concept de încălțăminte. Sarcinile din „afara frontierei” reprezintă task-uri folosind date financiare interne și interviuri cu persoane din interiorul companiei – informații la care

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
HARRY POTTER DAY
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
KULEBA PREZINTĂ SPEAKER CU A.I.
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3

AI nu a avut acces. AI-ul se descurcă strict la ceea ce știe cel mai bine – muncă tehnică, logică și informații puse „pe tavă” și clar îi lipsește cu desăvârșire inteligența emoțională, perspicacitate și încă mai trimite informații eronate. S-a constatat, în puține cazuri, că oamenii care au folosit AI nu au avut intenția de a edita draft-ul primit.

Citește și: