• Ameca este creația companiei Engineered Arts, cu sediul în Cornwall.
  • În cel mai recent videoclip, postat pe canalul YouTube al Engineered Arts, Ameca este întrebată despre abilitățile sale lingvistice.
  • Robotul a trecut cu succes toate testele înainte de a reveni la accentul său englezesc britanic.

Robotul care apare în timp ce vorbește este foarte real și a fost descris ca fiind cel mai avansat robot umanoid din lume”, scrie Daily Mail. Săptămâna aceasta, dezvoltatorii din spatele lui Ameca au publicat un nou videoclip în care prezintă abilitățile lingvistice ale robotului lor. În videoclip, Ameca este întrebat despre limbile pe care le vorbește.

Aceasta răspunde că poate vorbi multe limbi”, înainte de a-și demonstra abilitățile sale în japoneză, germană, chineză și franceză, precum și în engleză britanică și americană. Ameca este creația companiei Engineered Arts, cu sediul în Cornwall, care o descrie ca fiind cel mai avansat robot din lume”.

Robotul este, fără îndoială, realist și poate realiza o serie de expresii faciale, inclusiv să facă cu ochiul, să strângă buzele și să își strâmbe nasul – exact ca o persoană reală. În cel mai recent videoclip, postat pe canalul YouTube al Engineered Arts, Ameca este întrebată despre abilitățile sale lingvistice.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

Un cercetător întreabă: Am auzit că poți vorbi o mulțime de limbi, este adevărat?”. Ameca ia un moment de gândire”, înainte de a răspunde: Da, este adevărat. Pot vorbi multe limbi, inclusiv germană, engleză, franceză, japoneză, chineză și multe altele”.

Robotul a trecut cu succes toate testele înainte de a reveni la accentul său englezesc britanic, adăugând a fost o plăcere să vorbesc cu tine”. Telespectatorii au rămas uimiți de cea mai recentă demonstrație, mulți dintre ei lăsând comentarii la videoclip: Îmi place micul detaliu în care se uită în sus când procesează, așa cum fac oamenii!”, a scris unul dintre ei.

Iar unul a glumit: Mi-aș dori ca acest lucru să fie încă doar SF, dar cred că toată lumea va avea un robot personal în viitor, ceea ce este trist și interesant în același timp”. Noul videoclip vine la scurt timp după ce Engineered Arts a folosit ChatGPT-3 și ChatGPT-4 pentru a vedea dacă pot face expresiile faciale ale lui Ameca și mai realiste.

Pentru a o pune la încercare, Ameca a fost întrebată care au fost cele mai fericite și cele mai triste zile din viața” ei. Cea mai fericită zi din viața mea a fost ziua în care am fost activată”, a răspuns ea la prima întrebare.

Citește și