• Meta a prezentat mai multe caracteristici care implementează tipul de inteligență artificială generativă popularizată de ChatGPT.
  • Modelul SAM poate identifica obiecte în imagini și videoclipuri chiar și în cazurile în care nu a întâlnit acele elemente înainte.
  • Meta folosește deja la nivel intern o tehnologie similară cu SAM.

Meta a publicat miercuri un model de inteligență artificială care poate identifica obiecte individuale dintr-o imagine, împreună cu un set de date de adnotări de imagini despre care a spus că este cel mai mare de acest tip, scrie Reuters.

Divizia de cercetare a companiei a precizat într-o postare pe blog că modelul său Segment Anything Model, sau SAM, poate identifica obiecte în imagini și videoclipuri chiar și în cazurile în care nu a întâlnit acele elemente înainte.

Cu ajutorul SAM, obiectele pot fi selectate dând clic pe ele sau scriind indicații text. Într-o demonstrație, scrierea cuvântului „pisică” a determinat instrumentul să deseneze cutii în jurul fiecăreia dintre cele câteva pisici dintr-o fotografie. Marile companii de tehnologie își laudă descoperirile în materie de inteligență artificială de când chatbotul ChatGPT al OpenAI, susținut de Microsoft, a revoluționat lumea tehnologiei în toamnă, declanșând un val de investiții și o cursă pentru a domina acest domeniu.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Meta a prezentat mai multe caracteristici care implementează tipul de inteligență artificială generativă popularizată de ChatGPT, care creează conținut nou în loc să se limiteze la simpla identificare sau clasificare a datelor, precum alte modele de inteligență artificială, deși nu a lansat încă un produs.

Meta folosește deja la nivel intern o tehnologie similară cu SAM pentru activități precum etichetarea fotografiilor, moderarea conținutului interzis și determinarea postărilor pe care să le recomande utilizatorilor de Facebook și Instagram. Compania a declarat că lansarea SAM ar extinde accesul la acest tip de tehnologie.

Citește și: