• Neuralink a distribuit un videoclip cu primul său pacient uman care pare să joace „Mario Kart” cu mintea.
  • Pacientul, Noland Arbaugh, este paralizat de la gât în jos.
  • Arbaugh a declarat, în timpul unei ședințe de prezentare a Neuralink, că implantul cerebral i-a sporit independența.

Noland Arbaugh surprinde din nou. Neuralink a distribuit un videoclip în care primul său pacient cu cip în creier își folosește implantul pentru a juca „Mario Kart”.

În timpul unei întâlniri cu personalul Neuralink, compania a adus pe scenă primul său pacient, Noland Arbaugh, în vârstă de 29 de ani, pentru a descrie capacitățile cipului cerebral. Un videoclip al întâlnirii a fost postat pe X de către Arbaugh, scrie Business Insider.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
SPOVEDANIE CU A.I.

Arbaugh este paralizat de la gât în jos din cauza unui accident de înot și a spus că dispozitivul i-a permis să participe la unele dintre activitățile sale preferate de dinainte de accident, inclusiv la jocuri.

Bliss Chapman, șeful software-ului de interfață cerebrală de la Neuralink, a declarat că jocul „Mario Kart” – și variantă a jocului Beerio Kart, a fost unul dintre primele lucruri pe care Arbaugh a spus că ar vrea să le poată face cu ajutorul implantului.

În cadrul reuniunii tuturor participanților, Neuralink a prezentat un videoclip pe ecran divizat cu Donkey Kong și Bowser care se întrec în jocul Mario Kart. Chapman a spus că a postat anterior videoclipul pe un canal intern al companiei și a cerut oamenilor să voteze care jucător credeau că este controlat de o interfață creier-computer (BCI). În videoclip, Arbaugh, despre care Chapman a spus că se întrecea cu Bowser, nu numai că a reușit să urmeze liniile pistei, dar și să doboare un alt jucător, folosindu-se doar de minte pentru a-și controla jucătorul.

Neuralink a prezentat și un alt videoclip în care Arbaugh juca „Mario Kart” alături de tatăl său.

Citește și