• Meta și Google sunt acuzate într-un nou raport de obstrucționarea informațiilor privind avortul.
  • Raportul susține că postările privind avortul și contracepția au fost șterse, în timp ce dezinformarea utilizatorilor de rețele sociale din Africa, America Latină și Asia nu a fost combătută.
  • Raportul, publicat miercuri, a identificat pagini false MSI pe Facebook, inclusiv cinci în Kenya.

Meta și Google sunt acuzate într-un nou raport de obstrucționarea informațiilor privind avortul și asistența medicală în domeniul reproducerii în Africa, America Latină și Asia, scrie The Guardian.

MSI Reproductive Choices și Center for Countering Digital Hate susțin că platformele restricționează accesul furnizorilor locali de servicii de avort la publicitate, dar nu reușesc să abordeze dezinformarea care subminează accesul publicului la asistența medicală în domeniul reproducerii. Meta a declarat că va analiza concluziile raportului.

MSI, care oferă servicii de contracepție și avort în 37 de țări, a declarat că reclamele sale care conțin informații privind sănătatea sexuală, inclusiv sfaturi despre cancer, au fost respinse sau șterse de platformă.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR

Fraze precum „opțiuni de sarcină” au fost semnalate ca fiind în contradicție cu liniile directoare ale comunității Google, susține MSI Ghana. MSI Vietnam a declarat că reclamele de pe Facebook care promovau informații despre dispozitive intrauterine și alte metode contraceptive au fost eliminate.

MSI Mexico a declarat că postările sale de pe Facebook care făceau publicitate pentru servicii de avort legal au fost șterse de platformă. Avortul a fost dezincriminat în septembrie și este disponibil la cerere în Ciudad de Mexico și în alte 11 state.

Raportul, publicat miercuri, a identificat pagini false MSI pe Facebook, inclusiv cinci în Kenya. MSI a declarat că a încercat să ceară ca Meta să șteargă paginile, dar s-a străduit să ajungă la un reprezentant al companiei.

„Unele dintre pagini aparțin unor furnizori informali de avorturi care vor să se folosească de reputația MSI”, a declarat Chinogwenya. „Altele vor aparține unor centre de criză a sarcinii, care se prezintă ca fiind clinici de avort pentru a descuraja și a împiedica femeile să își întrerupă sarcina. Dar există, de asemenea, mulți escroci. Femeile vin adesea la clinicile noastre după ce li s-a vândut orice, de la aspirină la laxative, de către escrocii online.”

Un purtător de cuvânt al Meta, Ryan Daniels, a declarat: „Permitem postări și anunțuri care promovează serviciile de sănătate, precum și discuții și dezbateri în jurul acestora. Conținutul despre sănătatea reproducerii trebuie să respecte regulile noastre, inclusiv pe cele privind medicamentele eliberate pe bază de rețetă și dezinformarea, iar anunțurile care promovează produse sau servicii de sănătate reproductivă pot fi adresate doar persoanelor cu vârsta de peste 18 ani. Interzicem reclamele care includ dezinformări sau induc în eroare oamenii cu privire la serviciile pe care le oferă o afacere și vom revizui conținutul acestui raport.”

Citește și