VIDEO. Primul om cu cip Neuralink în creier joacă „Mario Kart” cu ajutorul device-ului

Noland Arbaugh surprinde din nou. Neuralink a distribuit un videoclip în care primul său pacient cu cip în creier își folosește implantul pentru a juca „Mario Kart”.

În timpul unei întâlniri cu personalul Neuralink, compania a adus pe scenă primul său pacient, Noland Arbaugh, în vârstă de 29 de ani, pentru a descrie capacitățile cipului cerebral. Un videoclip al întâlnirii a fost postat pe X de către Arbaugh, scrie Business Insider.

Arbaugh este paralizat de la gât în jos din cauza unui accident de înot și a spus că dispozitivul i-a permis să participe la unele dintre activitățile sale preferate de dinainte de accident, inclusiv la jocuri.

Bliss Chapman, șeful software-ului de interfață cerebrală de la Neuralink, a declarat că jocul „Mario Kart” – și variantă a jocului Beerio Kart, a fost unul dintre primele lucruri pe care Arbaugh a spus că ar vrea să le poată face cu ajutorul implantului.

În cadrul reuniunii tuturor participanților, Neuralink a prezentat un videoclip pe ecran divizat cu Donkey Kong și Bowser care se întrec în jocul Mario Kart. Chapman a spus că a postat anterior videoclipul pe un canal intern al companiei și a cerut oamenilor să voteze care jucător credeau că este controlat de o interfață creier-computer (BCI). În videoclip, Arbaugh, despre care Chapman a spus că se întrecea cu Bowser, nu numai că a reușit să urmeze liniile pistei, dar și să doboare un alt jucător, folosindu-se doar de minte pentru a-și controla jucătorul.

Neuralink a prezentat și un alt videoclip în care Arbaugh juca „Mario Kart” alături de tatăl său.

Citește și

Exit mobile version