• Mâna bionică are sensibilitate multi-touch, iar degetele se pot flexa și extinde. Se încarcă prin USB-C, iar o singură încărcare durează toată ziua.
  • Se poate conecta la aplicații pentru Android sau iOS și costă între 25 și 50 de mii de dolari.
  • Inginerii de la EPFL au dezvoltat un câine robot, care rulează odată pus în mișcare.

Psyonic lansează singura mână bionică de pe piață, cu sensibilitate multi-touch. Toate cele cinci degete se pot flexa și extinde, iar degetul mare se poate chiar roti. Mâna se încarcă prin USB-C, se poate conecta la aplicații pentru Android sau IOS și costă între 25 și 50 de mii de dolari, relatează Hacksmith Industries.

Companiile precum Psionic fac din acest viitor o realitate. Aceasta este mâna cu capacitatea psioică. Este cea mai performanță mână bionică de pe piață. Este rezistentă, multi-articulară și oferă un feedback haptic. Nu este vorba doar despre returnarea funcționalității, este despre extinderea posibilităților.

Totodată, inginerii de la Laboratorul de design și fabricare EPFL au dezvoltat un câine robot, care poate rula singur odată pus în mișcare. Robotul are simetrie bilaterală, iar articulațiile picioarelor, îi permite să alerge ca un câine adevărat.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Citește și