• Clear Path Robotics, o companie specializată în dezvoltarea de roboți, testează în prezent interacțiunile dintre oameni și roboți.
  • Echo 4-R este un robot căruia i s-a dat capacitatea de a comunica prin intermediul inteligenței artificiale (AI).
  • Echo 4-R este echipat cu senzori care detectează zona înconjurătoare. Acești senzori pot fi folosiți pentru a împiedica robotul să cadă de pe borduri.

Și roboții pot dezvolta fobii. Clear Path Robotics, o companie specializată în dezvoltarea de roboți, testează în prezent interacțiunile dintre oameni și roboți. Una dintre cele mai recente creații ale lor este Echo 4-R, un robot căruia i s-a dat capacitatea de a comunica prin intermediul inteligenței artificiale (AI).

Cu ajutorul ChatGPT, această mașină și-a format un sentiment unic de conștiință de sine, care este studiat de cercetătorii de la Clear Path Robotics, scrie Mashable.

Echo 4-R este echipat cu senzori care detectează zona înconjurătoare. Acești senzori pot fi folosiți pentru a împiedica robotul să cadă de pe borduri.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

După mai multe teste în care a trebuit să treacă peste „stânci”, Echo 4-R a început să dezvolte o fobie față de borduri.

Citește și