• Cea mai recentă lansare de anul acesta de la SpaceX a avut la bord un lot de 52 de sateliți de internet, de tip Starlink.
  • Sateliții au fost trimiși la bordul unei rachete Flacon 9.
  • Rețeaua Starlink oferă conectivitate la internet de mare viteză.

A avut loc cea de-a 40-a lansare a anului de la SpaceX, care a trimis încă un lot de 52 de sateliți de internet Starlink pe orbită de la Cape Canaveral, luni dimineața, la bordul unei rachete Falcon 9, scrie SpaceFlight Now.

Misiunea a urmat o traiectorie cunoscută. Falcon 9 s-a îndreptat spre sud-est de pe coasta spațială a Floridei pentru a plasa cele 52 de încărcături Starlink pe o orbită înclinată la 43 de grade față de Ecuator.

A durat aproximativ 65 de minute de la decolare până la separarea sateliților Starlink, care a avut loc deasupra Oceanului Pacific, după ce două arderi de frânare au încetinit racheta pentru a ateriza pe nava dronă „Just Read the Instructions”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

SpaceX are în prezent peste 4.200 de sateliți Starlink funcționali în spațiu, peste 3.500 de nave spațiale operaționale și peste 500 care se deplasează pe orbitele lor operaționale, potrivit unei analize realizate de Jonathan McDowell, cercetător la Centrul Harvard-Smithsonian pentru Astrofizică.

Noii Starlink V2 Mini au la bord antene cu rețea de internet îmbunătățite și au fost aduse în spațiu la cererea celor de la SpaceX datorită necesității lor pentru buna funcționare a misiunii.

Citește și: