• Uniunea Europeană a dat o amendă de 345 milioane de euro aplicației TikTok pentru că nu a protejat copiii. Aplicația a mai fost amendată și în trecut, tot din aceleași motive.
  • Funcțiile Duet și Stitch au fost, de asemenea, activate implicit pentru cei sub 17 ani.
  • Ana Măiță, Președinta Asociației „Mame pentru Mame”: „Toate guvernele din lume trebuie să își reformeze măcar o parte a legislației pentru a putea face schimbării rapide, astfel încât să protejeze copiii”.

Uniunea Europeană a dat o amendă de 345 de milioane de euro aplicației TikTok pentru că nu a protejat copiii, setând implicit conturile lor drept „publice”. TikTok nu a aplicat corect nici funcția de control parental.

Comisia Irlandeză pentru Protecția Datelor a concluzionat că TikTok a încălcat normele GDPR și nu a protejat conținutul utilizatorilor minori. A fost, de asemenea, observant faptul că sistemul de „asociere familială” nu a verificat dacă adultul asociat este un părinte sau tutore.

Ana Măiță, Președinta Asociației Mame pentru mame, spune la Aleph News că „trebuie instituite toate aceste filtre și verificări ale posibilității de a face un control parental. Adevărul este că trebuie umblat la relația dintre părinți și copii, deoarece acolo se află cheia a pentru a ne proteja copiii”.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

Funcțiile Duet și Stitch au fost, de asemenea, activate implicit pentru cei sub 17 ani. Acest lucru vine după o altă amendă primită de TikTok în luna aprilie, de 12,7 milioane de lire sterline, pentru prelucrarea ilegală a datelor copiilor sub 13 ani.

„Legislația nu ține pas cu tehnologia și se schimbă foarte greoi. Sunt procese și proceduri care durează și ani de zile, ori vedem că progresul tehnologic se întâmplă de la o săptămână la alta. Toate guvernele din lume trebuie să își reformeze măcar o parte a legislației pentru a putea face schimbării rapide, astfel încât să protejeze copiii și oamenii de ceea ce ar putea să fie periculos pe internet”, a mai adăugat Ana Măiță.

Citește și: