WhatsApp lucrează la un nou instrument de confidențialitate. Numele de utilizator ar putea ascunde numărul de telefon

WhatsApp a fost într-o adevărată ascensiune în ultima vreme, lansând în mod constant, din luna martie, funcție după funcție nouă. De data aceasta, se zvonește că platforma lucrează la adăugarea de nume de utilizator în aplicația sa pentru Android, scrie techradar.

Această informație provine de la WABetaInfo, care a descoperit în fișierele celei mai recente versiuni beta pentru Android, că actualizarea se va afla în meniul de setări, sub pagina de profil a unui cont. Se pare că veți putea să vă dați un pseudonim unic atingând pictograma creionului și apoi introducând un nume. WABetaInfo a putut, de asemenea, să confirme că conversațiile inițiate prin intermediul numelor de utilizator vor fi în continuare protejate de criptarea end-to-end”.

Dincolo de cele câteva confirmări, nu se cunosc foarte multe lucruri despre această funcție. Este încă în curs de dezvoltare, deși WABetaInfo spune că ar putea fi folosită ca un alt nivel de confidențialitate”. În loc să ai un număr de telefon la vedere pentru toată lumea, îl poți ascunde cu un nume de utilizator. În plus, acestea pot facilita identificarea și localizarea altor persoane. Nu este nevoie să vă amintiți un număr de telefon. Acest lucru ar putea fi foarte util într-o comunitate WhatsApp, care poate fi o mare de numere verificabile, deoarece pot găzdui peste 1.000 de membri.

Însă, în acest moment, sunt doar speculații. Va trebui să așteptăm până când Meta va lansa o versiune beta mai stabilă a funcției pentru a obține niște răspunsuri.

WhatsApp și confidențialitatea

Cea mai recentă versiune beta este disponibilă pentru descărcare din programul Google Play Beta. Deși nu veți putea crea un nume de utilizator unic, puteți verifica noul meniu de setări de grup. Interfața a fost reproiectată pentru a fi mai clară și mai intuitivă. Nu știm dacă numele de utilizator WhatsApp va ajunge și în aplicația iOS. Cu toate acestea, Meta se va asigura că ambele părți ale spectrului mobil primesc aceeași actualizare – chiar dacă durează ceva timp.

Actualizările privind confidențialitatea au fost un punct de interes major pentru WhatsApp în ultima lună. La începutul lunii mai, Meta a anunțat că a încheiat un parteneriat cu Truecaller pentru a împiedica apelurile spam să ajungă la utilizatorii de pe platforma sa de comunicații. Pentru un control mai personal, compania a lansat recent și Chat Lock pentru a vă ține conversațiile departe de ochii curioșilor.

Dacă doriți să duceți protecția confidențialității la un nivel superior, ar fi bine să investiți într-un telefon nou-nouț, în loc să vă bazați doar pe software. Nu uitați să consultați lista TechRadar cu cele mai bune telefoane sigure pentru luna mai 2023 pentru câteva recomandări.

Citește și

Exit mobile version