• Willis „Blue Scuti” Gibson a devenit primul om din istorie care termină Tetris.
  • Copilul de 13 ani a jucat cele mai extreme nivele din Tetris până când jocul a crăpat.
  • Creat acum aproape 40 de ani, Tetris nu este un joc care să aibă un final.

Tetris nu este un joc realizat pentru a fi „terminat”…sau așa se zvonea o dată.

Willis Gibson. Copilul de 13 ani a reușit să învingă jocul imposibil. În cei aproape 40 de ani de când a fost creat, oamenii au presupus că Tetris este un joc care pur și simplu continuă la infinit până când jucătorul pierde.

Ei bine, Willis a reușit să demonteze mitul.

Recomandări

O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
ATENȚIE, CIP DEFECT
SÂMBĂTĂ VEZI FINALA EUROVISION
NASA VREA TREN PE LUNĂ
COREEA DE NORD LANSEAZĂ ALT SISTEM DE RACHETE
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU

Povestea reușitei lui Willis

Tetris nu a fost creat pentru a fi învins. Însă, asta nu înseamnă că nu au fost oameni care să încerce asta. Comunitatea a considerat mult timp că nivelul 29 este imposibil, fiind mult prea rapid. Și așa era, când vorbeam despre versiunea NES. Acolo, blocurile se mișcau mai rapid decât putea să o facă un controller.

A venit, însă, Thor Ackerland în 2011 cu o tehnică numită hypertapping, care implică vibrații rapide ale degetelor, iar acesta a fost primul care a ajuns la nivelul 30. Și așa a început să fie dusă limita jocului și mai departe. Spre nivelul 138, schema de culori a versiunii NES pentru Tetris începe să se deterioreze.

Așa intră în scenă eroul poveștii noastre, Willis „Blue Scuti” Gibson, cel care a devenit primul om care a făcut jocul să dea eroare, să cedeze.

Cum i-a venit de hac bătrânului joc?

Practic, este mai rapid decât codurile care fac jocul să funcționeze.

Cum a reușit? A făcut o singură linie la nivelul 157 și astfel, după aproape 40 de ani, toată lumea a aflat unde este finalul jocului Tetris.

Citește și