• Cele mai importante atracții regale din Marea Britanie organinează evenimente speciale pentru încoronarea regelui Charles al IIIl-lea de pe 6 mai.
  • Din sudul Angliei până în nordul Scoției, iată 10 dintre cele mai frumoase atracții regale.
  • Pub-urile vizitate de familia regală și bărcile fotosite pentru transportul regal îți artă cum au trăit membrii familiei regale de-a lungul timpului.

Cele mai importante atracții regale din Marea Britanie organinează evenimente speciale pentru încoronarea regelui Charles al IIIl-lea de pe 6 mai.

Pub-urile care au fost frecventate de familia regală și bărcile folosite pentru transportul regilor, reginelor, prinților și prințeselor merită, de asemenea, vizitate, deoarece oferă o imagine al modului în care au trăit membrii familiei regale de-a lungul timpului, scrie The Independent.

Din sudul Angliei până în nordul Scoției, iată 10 dintre cele mai frumoase atracții regale.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE

Castelul Windsor, Berkshire

Construit de William Cuceritorul în secolul al XI-lea, castelul Windsor a fost de atunci casa a 40 de monarhi. O vizită la castel este o șansă de a vedea tablouri celebre ale unor artiști precum Hans Holbein, Van Dyck și Rubens. Poți vizita și capela St George’s, unde sunt înmormântați mulți monarhi, inclusiv Henric al VIII-lea, Charles I și Regina Elisabeta a II-a.

Tower of London

Turnul Londrei, care adăpostește bijuteriile coroanei, găzduiește în permanență celebra colecție mondială de 23.578 de pietre prețioase. De asemenea, poți vedea armurile istorice ale lui Henric al VIII-lea, Charles I și Iacob al II-lea, plus poți afla despre istoria Turnului ca închisoare pentru unii dintre cei mai periculoși criminali din lume, precum și pentru suspecți de trădare din familia regala.

Lincoln Castle, Lincolnshire

Castelul Lincoln găzduiește una dintre cele patru copii ale originalului Magna Carta, care datează din 1215. De-a lungul istoriei au mai fost vizitat și de alți regi, inclusiv Regele Henric al II-lea la sfârșitul secolului al XII-lea și Regele Henric al VIII-lea în 1541.

Palace of Holyroodhouse, Edinburgh

Această clădire grandioasă din orașul istoric Edinburgh este reședința oficială a regelui Charles în Scoția. Aici poți vedea apartamentele de stat și Mare Galerie, unde a petrecut Bonnie Prince Charlie, și remarcabila Sală a Tronului, unde George al IV-lea a purtat celebra rochie de munte la o recepție regală.

Muzeul Royal Armouries din Leeds

Din exterior, clădirea pare futuristă, dar înăuntru poți vedea armura lui Henric al VIII-lea, artefacte de război și armament experimental pe care armatele regelui le-au folosit de-a lungul secolelor. Costumul în sine cântărește 42,6 kg.

The Mary Rose, Portsmouth

Mary Rose a fost nava amiral a lui Henric al VIII-lea, care a servit în flota sa timp de 34 de ani înainte de a se scufunda în timpul bătăliei de pe Solent din 1545, sub privirile regelui de la castelul Southsea din apropiere. Rămășițele sale au fost ridicate în 1982 și sunt acum expuse în Portsmouth, alături de mii de obiecte originale recuperate de pe navă, oferind o perspectivă unică și emoționantă asupra vieții în Anglia lui Tudor. Este singura navă de acest fel expusă în lume.

Palatul Kensington, Londra

În 2023, Palatul Kensington va găzdui expoziția Crown to Couture, care este inclusă în biletul de intrare la Palatul Kensington. Vezi rochii couture contemporane orbitoare purtate de celebrități, expuse alături de frumoase costume istorice. Un alt must-do este explorarea poveștii Prințesei Victoria, tânăra destinată să devină regină, în camerele în care s-a născut și a crescut la Palatul Kensington. Și nu rata Camera Bijuteriilor pentru o suită incredibilă de bijuterii.

Old George Inn, Newcastle

Este cel mai vechi pub din Newcastlem și datează din 1582. Regele Carol I a vizitat frecvent locul în timp ce a fost deținut la Shieldfield în timpul Războiului Civil, iar pub-ul are un scaun care îi poartă numele regelui, despre care se crede că a fost așezat chiar de monarh.

Royal Yacht Britannia, Edinburgh

Acum, cu baza la Edinburgh, iahtul regal Britannia a fost reședință regală timp de peste 40 de ani și a navigat peste 1.000.000 de mile marine în 968 de vizite de stat cu familia regală, în timpul cărora a primit prim-miniștri și președinți.

Palatul Hampton Court, Richmond upon Thames

Palatul Hampton Court este una dintre cele mai opulente reședințe regale pe care le vei întâlni în Marea Britanie. Situat chiar în afara Londrei, a fost casa lui Henric al VIII-lea și a cinci dintre cele șase soții ale sale. Apoi relaxează-te afară, unde vei găsi unul dintre cele mai vechi terenuri de tenis din Marea Britanie, datând din 1526.

Citește și: