• 20 de milioane de turiști ajung în fiecare an la Amsterdam.
  • Ca să limiteze numărul de vizitatori, primăria interzice acostarea navelor de croazieră în portul olandez.
  • Autoritățile din Amsterdam susțin că măsura va duce la reducerea poluării din oraș.

Noi am vrea mai mulți turiști, alții se plâng că au prea mulți. 20 de miliaone de turiști ajung în fiecare an la Amsterdam, iar primăria a luat măsuri pentru limitarea numărului acestora, a interzis acostarea navelor de croazieră în centru orașului, nu sunt în concordanță cu ambițiile de dezvoltare durabilă ale capitalei olandeze scrie BBC. Poluarea va fi redusă, iar renunțarea la accesul în portul IJ va permite construirea unui nou pod în sudul orașului.

Tot ca să descurajeze tursimul de masă, Amsterdamul a interzis fumarea canabisului pe străzile Districtului Roșu și a fost lansată o campanie online de descurajare a britanicilor care veneau ca să facă petrecerile burlacilor în orașul olandez.

Nu este primul oraș-port din Europa care limitează accesul vaselor de croazieră. Veneția a luat o măsură similară în 2021, Santorini și Dubrovnik au și ele restricții, iar la Marsilia și Barcelona sunt planuri pentru a scade numărul de turiști prin descurajarea acostării vaselor cu mii de turiști.

Recomandări

CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
A8 FACE PROGRESE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ
COMPANIILE RESIMT SCĂDERI DUPĂ PANDEMIE
TRUMP ÎL ACUZĂ PE BIDEN
PROFESORII VOR LUCRA CU A.I.

Citește și

O nouă anchetă de fraudă pentru Shakira. Cântăreața a aflat din presă ce îi pregătesc procurorii

Cum va fi vremea în România, în următoarele patru săptămâni: reprize de căldură excesivă şi precipitații

Exportăm IT-iști, importăm programatori. Alexandru Păduraru: Un IT-ist din Bacău poate câștiga cât unul din Silicon Valley