• Shakira este cercetată într-o nouă anchetă de fraudă fiscală în Spania.
  • Procurorii vor să vadă dacă Shakira și achitat corect impozitul pe venit și pe avere în 2018.
  • Pentru impozite restante din perioada 2012-2014, Shakira riscă opt ani de închisoare.
  • Avocații artistei spun că nu a primit nicio notificare, a aflat despre noua anchetă din presă.

Shakira este cercetată într-o nouă anchetă de fraudă fiscală în Spania. Procurorii vor să vadă dacă artista și-a achitat corect impozitul pe venit și pe avere în 2018.

Cântăreața are deja un proces pentru o evaziune fiscală de 14,5 milioane de euro în 2012, 2013 și 2014, iar procurorii cer să fie condamnată la 8 ani de închisoare, scrie CNN.

”Așa cum a spus și anterior, Shakira se apără spunând că a respectat întotdeauna legea, sub supravegherea celor mai buni experi în taxe. Acum se concentrează pe viața ei artistică la Miami și este calmă și încrezătoare într-o rezolvare favorabilă a chestiunii taxelor”, transmite echipa de avocați ai Shakirei, care spune că artista nu a primit o notificare formală despre ultima investigație și că se așteaptă să o primeasca la domiciliul din Miami.

Recomandări

TÎLVAR: PATRIOT E INDISPENSABIL PENTRU ROMÂNIA
XI ÎL PRIMEȘTE PE PUTIN ÎN CHINA
INSTINCT DE TURMĂ
BIDEN TRIMITE ARME ÎN ISRAEL
PROTESTE LA MUZEE
TU MERGI LA VOT? 6 DIN 10 TINERI, DA

Shakira este de fraudă în Spania. Principala dispută dintre părți a fost dacă actrița a locuit în Spania mai mult de 183 de zile pe an, perioada minimă pentru a dobândi statutul de rezident fiscal.

Plângerea procurorului se bazează pe rapoarte ale fiscului potrivit cărora Shakira a evitat plata impozitelor către autoritățile fiscale spaniole pretinzând că nu este rezidentă în Spania și ascunzându-și veniturile printr-o structură corporativă cu sediul în paradisuri fiscale.

Citește și

OpenAI se teme de puterea ChatGPT. Platforma cu inteligență artificială are potențialul să spargă bariera dintre om și mașină

Studio Beats lansează a patra generație de căști. Cât de bine poate anula zgomotul exterior noul model Pro

VIDEO. Ferrari KC23 și-a făcut debutul. Mașina va fi expusă la Muzeul Ferrari din Maranello