• Interesul turiștilor pentru vacanțele cu experiențe extreme și de lux este în creștere.
  • Turiștii caută scufundări în ocean unde sunt și rechini sau explorarea muntelui Everest.
  • Massimo Prioreschi: „Un pic de risc este bun pentru că te face să simți că realizezi ceva.”

După tragedia petrecută cu submersibilul Titan din vară, experții din domeniul turismului se așteptau ca cererea pentru experiențele extreme să scadă, dar, nivelul rezervărilor de acest gen crește alarmant, totuși turiștii încă caută vacanțe mai neobișnuite, scrie Financial Times.

Probabil că își doresc mai multă adrenalină în vacanțe, se pare că nici tragedia din vară cu Titan OceanGate nu a schimbat părerile oamenilor, dimpotrivă, chiar a crescut interesul pentru experiențele extreme, dar și pentru cele de lux.

Explorarea muntelui Everest se află în interesul turiștilor

Activitățile precum scufundările în ocean unde sunt și rechini sau explorarea muntelui Everest sunt solicitate tot mai des de turiști. Potrivit Grand View Research, în 2021, piața globală a turismului cu aventuri extreme a fost evaluată la 282,1 miliarde de dolari.

Recomandări

DNA ANCHETEAZĂ FOȘTII SEFI SRI
VLAD PASCU, ADUS PENTRU PRIMA OARĂ ÎN INSTANȚĂ
BRAȘOVUL SE VREA VERDE
MACRON AJUNGE ÎN NOUA CALEDONIE
PALESTINA, STAT INDEPENDENT
PREȘEDINTELE KENYEI, VIZITĂ ISTORICĂ ÎN SUA

Și se preconizează ca până în 2030 să crească până la 15,3%. Cererea pentru astfel de experiențe a crescut după pandemie. Probabil că oamenii cât au stat acasă s-au gândit că nu au făcut ceva neobișnuit în viață, și atunci apar astfel de idei. CEO-ul Sobek, Massimo Prioreschi oferă călătorii pe croazieră și spune că un pic de risc este bun, pentru că te face să simți că realizezi ceva. Totuși, aveți grijă în cev acanțe mergeți și ce fel de aventuri preferați.

Citește și: