• Traficul aerian o să crească la 50 milioane de pasageri până în 2040, afirmă-David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor.
  • Aeroporturile locale au beneficiat de finanțarea europeană neram­bursabilă a proiectelor pentru infra­structura aeroportuară prin PNRR.
  • Un plan de investiții există şi la aeroportul București, însă acesta ar urma să fie gata în mai multe etape.

România se pregătește pentru Intrarea în Schengen. Îți aduc aminte că din martie 2024 vom adera cu frontierele aeriene și maritime. Cum o să ne ajute asta? Traficul aerian o să crească la 50 milioane de pasageri până în 2040, afirmă-David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor.

David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor crede că până în 2040 România o să își dubleze traficului aerian actual. Cele mai mari aeroporturi din ţară sunt pe ultima sută de metri cu investițiile începute în anii trecuți. Aeroporturile locale au beneficiat de finanțarea europeană neram­bursabilă a proiectelor pentru infra­structura aeroportuară prin PNRR, iar data limită pentru proiecte a fost decembrie 2023, după această dată, Comisia Europeană nu va mai finanța investițiile în aeroporturile locale.

Cele mai mari aeroporturi din ţară se pregătesc să finalizeze investiții de modernizare şi extindere în acest an. Printre aces­tea se nu­mără ae­ro­por­turile din Iaşi, Cluj, Timişoara, Sibiu şi Craiova. Un plan de investiții există şi la aeroportul București, însă acesta ar urma să fie gata în mai multe etape, dar unele proiecte din acest plan sunt abia la studiul de fezabilitate. Aceste investiții vor permite procesarea unui număr tot mai mare de pasageri.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Citește și