• UE propune un cadru strategic pentru dezvoltarea Inteligenței Artificiale generative și a startup-urilor care dezvoltă aceste tehnologii.
  • „Uzinele A.I.” ar fi supercomputere publice la care ar avea acces toți cei care lucrează la dezvoltarea de modele de AI generativ
  • O industrie A.I. puternică este necesară pentru a asigura competitivitatea și suveranitatea tehnologică a UE, conform proiectului

Uniunea Europeană accelerează adoptarea tehnologiilor de inteligență artificială. Comisia Europeană va prezenta în curând proiectul unei strategii pentru încurajarea înființării de startupuri și chiar „uzine A.I.” în acest domeniu.

Acest proiect e destul de detaliat. Strategia propune un buget inițial de 500 de milioane de euro.
Ce se preconizează din acești bani? UE spune că e nevoie de o rețea de uzine sau fabrici de A.I., acestea ar fi 8 centre de supercomputere și centre de date, așa-numite „data centers”, care să ofere start-up-urilor și oamenilor de știință acces la puteri de calcul extrem, extrem de mari.


De ce este important? Tehnologia A.I. necesită putere de calcul extraordinar de mare, care este extraordinar de scumpă la rândul ei.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Citește și