• A.I. devine standard în producerea de filme și muzică schimbând industria divertismentului.
  • În 5 ani țările puternice vor dezvolta arme cu A.I. generând o nouă cursă a înarmărilor.
  • A.I. va elimina prelegerile și examenele, astfel va schimba modul în care dobândim cunoștințe.

Examenele nu vor mai exista, filmele nu vor mai avea actori reali, iar secretarele și asistenții personali vor fi înlocuiți de asistenți digitali. Asta va fi lumea în care vei trăi în 10 ani. Te-ai adaptat deja la o viață din care face parte inteligența artificială. Te-ai obișnuit cu ChatGPT și Midjourney. Acum, cercetătorii vin cu noi preziceri. „A.I. va transforma domeniile muncii, culturii, războiului, politicii, sănătății și divertismentului.”

Cum ne va schimba viața A.I.?

În următorii 5/10 ani, inteligența artificială promite să schimbe diverse aspecte ale vieții noastre, conform unui studiu realizat de cercetătorii Morten Goodwin și Per-Arne Andersen. Câteva dintre previziunile lor includ o nouă cursă a înarmărilor, în care țările puternice vor dezvolta arme avansate cu ajutorul inteligenței artificiale, cu China în frunte, o revoluție în industria divertismentului, în care A.I. va deveni standard în crearea de filme, muzică și jocuri, transformarea educației, cu eliminarea prelegerilor și a examenelor tradiționale, implicarea crescută a A.I. în deciziile politice, înlocuind procesele convenționale de luare a deciziilor.

O revoluție în lumea profesională, cu mai puține sarcini umane și o accentuare a importanței lucrurilor care aduc satisfacție personală. Evoluția codificării, în care scrierea de cod va deveni o abilitate din trecut, fiind înlocuită de instruirea programelor. Autorepararea corpului cu ajutorul nanoroboților cu A.I. și implicarea crescută în explorarea spațială. Căutarea pentru realizarea inteligenței artificiale generale, chiar dacă nu este anticipată până în 2029, și dezvoltarea asistenților A.I. avansați, care anticipă nevoile utilizatorilor înainte ca aceștia să le exprime. Aceste proiecții subliniază impactul semnificativ pe care A.I. îl va avea în transformarea societății și a modului în care ne raportăm la diverse domenii ale vieții cotidiene.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Citește și