• Căile ferate de stat austriece ÖBB, a dezvăluit o nouă flotă de trenuri de noapte.
  • Trenurile au capacitat de 254 de persoane și vor debuta la finalul acestui an, în decembrie.
  • Prețurile pornesc de la 30 de euro pentru un loc și pot depăși 120 de euro.

În timp ce revoluția feroviară din Europa continuă în ritm accelerat, unul dintre principalii săi actori a decis să introducă un serviciu îmbunătățit 24 de ore din 24. Este vorba despre compania feroviară de stat austriacă, care dezvăluie o nouă flotă de 33 de trenuri de noapte, care va debuta în decembrie 2023.

Noile trenuri conțin paturi single, precum și cușete și vagoane de dormit standard. Trenurile au 7 vagoane, cu o capacitate de 254 de pasageri și vor fi compuse din: 2 vagoane cu scaune, trei cușete și două vagoane de dormit. În cele de dormit, toate compartimentele vor avea baie proprie, inclusiv un duș.
Cușetele au patru paturi în fiecare compartiment, deși nu au baie proprie. Adevărata inovație constă în mini-cabinele” – cușete single de tip pod” în vagoanele cușete, stivuite una peste alta în două straturi, ca un dormitor în care fiecare persoană își poate sigila spațiul privat, scrie CNN.

Călătorii singuri vor avea parte de intimitate, alături de un spațiu strâmt, dar care face treabă, cu o oglindă în masa rabatabilă pentru micul dejun, lampă de lectură, zonă de depozitare și dulapuri pentru pantofi și chiar genți de mână. Acestea vor putea fi operaționale din 10 decembrie pe rutele Viena-Hamburg și Innsbruck-Hamburg. Biletele se pun în vânzare la 11 octombrie. Prețurile pornesc de la 30 de euro pentru un loc, la 120 de euro, sau mai mult pentru un compartiment privat.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Citește și: