• Asistă la spectacolul de lumină de la biserica Saint Eustache din Paris.
  • Un alt lucru pe care îl poți face este să vizitezi Galeria Dior.
  • Degustă preparatele de la expoziția Barbecue.

Ți-ai plănuit o vacanță la Paris luna aceasta? Ai văzut deja muzee și expoziții și îți dorești ceva diferit?

Ce noutăți ne oferă Parisul zilele acestea?

Experiența „Luminiscence”, un spectacol de lumină în plină noapte la biserica Saint Eustache, una dintre cele mai vechi din Paris este impresionantă. Este o experienta imersiva, autorii au reușit să folosească arhitectura bisericii medievale într-un mod neașteptat, utilizând fiecare piatră, fiecare cant, fiecare arc al arhitecturii într-un mod surprinzător. Totul însoțit de o istorie a bisericii, fiecare etapă punctată de muzică  de la Baroc la Renaștere sau acorduri mai recente.

Pentru doamne, domnișoare și nu numai, Galeria Dior este de asemenea o experiență de neuitat. Situată între Avenue Montagne și François premier, galeria retrasează toată cariera lui Christian Dior cu modelele originale, o adevărată încântare pentru ochi. Și la fel de impresionantă este prezentarea, care nu se mulțumește să expună rochiile pe manechine ci folosește spațiul, lumina, sunetul pentru a pune în valoare exponatele.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Pentru gurmanzi, între 22 și 24 martie la Parcul Floral are loc expoziția Barbecue. Nu sună a bucătărie franțuzească și totuși, se găsește pe toate gusturile, de la tradiționalul grătar la bucățile rumenite în jar și poți participa chiar la ateliere în care să înveți cum să pregătești un barbecue ca la carte!

Citește și