• Italia, Marea Britanie și Germania sunt destinațiile preferate de români pentru revelion.
  • Raport: Românii sunt mai tentați să plece din țară de revelion față de Crăciun.
  • Cel mai scump bilet de avion valorează peste 800 de euro și are destinația Dubai.

Planurile tale de revelion sunt departe de România? Ei bine, statisticile arată că, spre deosebire de perioada Crăciunului, românii sunt mai tentați să celebreze trecerea dintre ani într-o altă țară. Cele mai multe bilete de avion au fost rezervate pentru Italia, însă Marea Britanie și Germania sunt aproape la fel de dorite.

„Este un trend în creștere faptul că mulți români aleg să-și petreacă sărbătorile de revelion, de intrarea în noul an cât mai departe de țară și asta din cauza faptului că la noi sunt destul de mari tarifele pentru această trecere dintre ani. Ca destinațiile s-au ales Italia, Marea Britanie și Germania, pentru că a fost un cost destul de redus al biletelor de avion, chiar și în această perioadă și faptul că deja nu mai avem 4 anotimpuri, ci două, iar în momentul acesta, cam în toate țările din Europa este cald”, a declarat Ancuța Mădulărescu, consultant în turism, pentru Aleph News.

Totuși, cel mai scump bilet valorează peste 800 de euro și are destinația Dubai.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

„Oamenii au tendința ca atunci când vine vorba despre revelion și despre trecerea dintre ani, să se bucure de o petrecere pe cinste, motiv pentru care sunt dispuși să scoată bani din portofel fără să se uite, mai exact, la sumă”, a explicat Claudia Niță, vlogger de travel, pentru Aleph News.

În timp ce țările străine se bucură de un număr considerabil de turiști, turismul din România scade considerabil, a spus Daniel Lăcustă, consultant în turism, la Aleph News.

„Este o tradiție pentru noi, românii să petrecem Crăciunul și sărbătorile acestea în familie, iar pentru noi, noaptea dintre ani prinde un apetit din ce în ce mai mare pentru străinătate. Din păcate, pentru turismul intern, acesta nu este chiar un lucru bun. Chiar eu, zilele acestea sunt într-o stațiune montană de la noi și vă spun sincer, este pustie stațiunea. Nu mă așteptam. Pârtiile sunt foarte, foarte libere”.

Citește și