• Pentru Revelion, românii caută cabane izolate, dar cu dotări moderne
  • Să închiriezi o pensiune timp de cinci zile te costă între 8.000 – 20.000 lei
  • În luna august, numărul românilor care au plecat în vacanţă în străinătate a scăzut cu 73% faţă de august 2019

Nu ştii sigur dacă de Revelion vei avea voie să ieşi din casă, dar nu strică să-ţi faci planuri. Agenţiile de turism ţi-au pregătit deja pachete pentru sărbătorile de iarnă. Oferta e mai săracă faţă de anul trecut, din cauza pandemiei. Cele mai căutate sunt locurile de pe meleagurile noastre, cabane izolate, dar cu dotări moderne.

Cristi Costea, proprietarul unei firme de distribuţie din Craiova, şi-a rezervat deja o pensiune pe Valea Prahovei. Are spaţiu de agrement, SPA şi loc de joacă pentru copii. A plătit aproximativ 10.000 de lei, dar spune că măcar se va distra în siguranţă.

Cristi Costea, client: „Suntem patru familii cu copii mici şi, dacă în perioada aceasta de sărbători ne căutam vacanţă într-o zonă ceva mai caldă, un pic exotică, poate în Tenerife sau Dubai, datorită grijii ăsteia legate de pandemie, am ales o vilă, la noi, în Valea Prahovei.”

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

Bulgaria, Turcia, Egipt, Creta şi Macedonia sunt printre puţinele destinaţii din afara ţării unde ai putea merge de sărbători, spune Bogdan Marica, agent de turism din Craiova. Sau te poţi distra într-un hotel din staţiunile montane de la noi.

Bogdan Marica, agent de turism: „De exemplu, în staţiunea Băile Felix, cunoscută pentru piscinele interioare şi pentru zonele de SPA destul de dezvoltate, preţurile pornesc de la aproximativ 2.500 de lei de persoană. (…) Poiana Braşov. Acolo tarifele sunt puţin mai mari, pornesc de la 3.000 de lei de persoană.”

Dacă nu poţi ajunge în vacanţă din cauza COVID-19, îţi poţi reprograma vacanţa pentru altă dată, îţi spune Gabriela Peşeţ, consultant în turism. Ai grijă să-ţi faci si o asigurare de călătorie.

Gabriela Peşeţ, consultant în turism: „În acest moment, aceste două tipuri de asigurări sunt mult mai complexe decât înainte de declanşarea pandemiei şi ajută foarte mult turistul să nu-şi piardă banii.pe de altă parte, dacă se închid graniţele din nou, puţin probabil, însă, turistul va primi un voucher compensatoriu.”