• Până la începutul lunii mai, castelul Arundel din West Sussex, Anglia, va fi înconjurat de o mare de lalele roșii și galbene.
  • În inima Munților Sibillini, satul Castelluccio se umple de culoare între jumătatea lunii mai și jumătatea lunii iulie.
  • Caută Asturias, Spania, la sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai pentru a gusta cidrul tradițional înconjurat de meri înfloriți.

Primăvara, Europa este plină de culoare, cu raze de soare care luminează orașele mohorâte și flori parfumate care dau viață câmpurilor înghețate.

Grădinile Keukenhof din Țările de Jos sunt cunoscute pentru festivalul anual de primăvară al lalelelor, în timp ce Provence, în Franța, este renumită pentru că vara se colorează în mov cu lavandă.

Dar destinațiile populare ca acestea sunt adesea invadate de turiști care caută fotografia perfectă pentru Instagram.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Așa că de ce să nu mergi în unele dintre locurile mai puțin cunoscute ale Europei pentru a vedea cum înflorește primăvara? De la expoziții naturale de flori sălbatice la grădini îngrijite, iată câteva dintre cele mai bune locuri din Europa unde poți să vezi florile fără aglomerație, potrivit Knewz.com.

Scufundă-te într-o mare de lalele la acest castel englezesc de basm

Până la începutul lunii mai, castelul Arundel din West Sussex, Anglia, va fi înconjurat de o mare de lalele roșii și galbene. Peisajul anual este amenajat pe zidurile castelului din secolul al XI-lea și include 100.000 de lalele din 120 de tipuri.

Lalelele ,,Kings Blood” , care răsar târziu, vor înflori la timp pentru încoronarea regelui Charles al III-lea.

Fii martor la un curcubeu de flori sălbatice în Italia, în Umbria

Regiunea Umbria, din centrul Italiei, este adesea trecută cu vederea de turiștii care se îndreaptă spre Toscana, însă aici se află una dintre cele mai spectaculoase expoziții de flori sălbatice de primăvară din Europa. În inima Munților Sibillini, satul Castelluccio se umple de culoare între jumătatea lunii mai și jumătatea lunii iulie.

Savurează un cidru spaniol printre florile de măr în Asturias

Caută Asturias, Spania, la sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai pentru a gusta cidrul tradițional înconjurat de meri înfloriți.

,,Regiunea cidrului ” din nordul Spaniei se învârte în principal în jurul orașelor Nava și Villaviciosa, unde te poți plimba prin livezi în timp ce faci poze cu florile delicate, albe și roz.

Descoperă o insulă cu flori în Lacul Constance, Germania

Insula Mainau este o grădină botanică din Lacul Constance, în sud-vestul Germaniei. Deschisă tot timpul anului, grădina are flori pentru fiecare anotimp.

Vezi cum florile prind viață în Munții Tatra din Polonia

Vremea dictează momentul în care florile înfloresc, care poate fi oricând între martie și aprilie. Fii cu ochii pe prognoză dacă plănuiești să le vizitezi pentru a profita la maximum de această frumusețe naturală.

Urmărește lupinii care înfloresc târziu în Islanda

Islanda s-ar putea să nu fie primul loc la care te-ai gândi dacă ești în căutare de flori. Dar câmpurile de lupin din această țară înfloresc în iunie și iulie, oferindu-ți mai mult timp pentru a întâmpina lunile mai calde.

Citește și

Miliarde de date personale sunt vândute pe Dark Web. Cum poți verifica dacă te afli printre aceste persoane

FOTO. Andrew Tate, batjocorit pe rețelele sociale după ce s-a pozat într-o saună „rece”: „Banca de jos este rezervată copiilor”

FOTO. În Norvegia s-a deschis „cel mai lung tunel pentru bicicliști din lume”. Cât a costat proiectul