• Transfăgărășan și Lacul Bâlea sunt cele mai populare locații pe Instagram.
  • Pe locul 2 în topul celor mai instagramabile locuri din țară se află Sighișoara.
  • Unul dintre locurile instagramabile din București este Calea Victoriei.

Clubul Copiilor a făcut un top al celor mai instagramabile locații din România. Pentru a le afla, ei au analizat locațiile din țară cu cele mai multe taguri pe platformă.

Transfăgărășanul este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri nu doar din tara noastra, ci din întreaga lume. Unul dintre cele mai fotografiate puncte de pe Transfăgărășan este tunelul care se află în apropierea Lacului Bâlea.

Sursă: Hepta

Acest tunel, înconjurat de pereți stâncoși și acoperit cu vegetație, creează un efect dramatic în imagini. Pe locul 2 se află Sighișoara. Centrul istoric al Sighișoarei, aflat pe lista UNESCO, este plin de arhitectură medievală, de cele mai fermecătoare străzi și de priveliști spectaculoase. Iar pe 3 avem Castelul Bran, una dintre cele mai importante atracții turistice ale țării, sute de mii de turiști vin aici în fiecare an.

Recomandări

SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN CHINA
A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
Sursă: Hepta

Pentru realizarea topului au fost excluse orașele mari ale țării, deoarece tagurile din Instagram pentru acestea nu sunt utlizitate doar de turiști, ci pentru foarte multe tipuri de postări. Totuși, Calea Victoriei ocupă locul 5 în clasament. Este una din cele mai importante artere din centrul capitalei. Aici, clasa aristocratică se aduna pentru balurile ținute la Palatul Cantacuzino, iar artiștii, scriitorii, jurnaliștii, politicienii și sportivii savurau o cafea la Capșa.

În prezent, Calea Victoriei păstrează farmecul său cosmopolit și găzduiește numeroase atracții turistice. Vreau să îți mai spun și că Viscri, satul iubit de regele Charles al 3-lea, și-a câștigat locul în top. Viscri oferă o mulțime de cadre pentru a obține poza perfectă pt Instagram. Uite, Biserica Fortificată din sat, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, Cu turnul său înalt și zidurile masive, poate fi o opțiune pentru fotografii.

Citește și