• Temperaturile cresc, iar noi căutăm mereu soluții pentru a ne răcori.
  • Cea mai populară activitate atunci când îți dorești să evadezi de căldura sufocantă este să îți pui costumul de baie și să mergi într-un parc acvatic.
  • Adrian Voican, vicepreședinte ANAT: „Therme din București este în top, unul dintre cele mai mari și mai moderne. În plus, este o apă termală, care nu este încălzită”

Temperaturile cresc, iar noi căutăm mereu soluții pentru a ne răcori. Cea mai populară activitate atunci când îți dorești să evadezi de căldura sufocantă este să îți pui costumul de baie și să mergi într-un parc acvatic. În acest mod ai parte și de distracție garantată. Astăzi o să călătorim un pic dincolo de graniță să descoperim cele mai interesante parcuri acvatice din lume.

Care sunt cele mai vizitate și de asemenea cele mai frumoase parcuri acvatice din lume?

Adrian Voican, vicepreședinte ANAT vorbește despre diversitatea parcurilor de distracție acvatice și le recomandă părinților să meargă de mână cu copii lor dacă vor să aibă o experiență de neuitat.

„Sunt atât de multe încât e greu să facem o distincție. Unele sunt în aer liber, acoperite, altele la foarte mare înălțime. Fiecare dintre ele se laudă că sunt cele mai grozave într-un anumit aspect. Top of mind este Tenerife, Siam Park, care are un tobogan care trece pe sub niște bazine cu rechini. Are cel mai lung lasy river si Palace Of Wves.

Recomandări

CRESC TENSIUNILE CHINA-TAIWAN
CIOLACU: ROMÂNIA ȘI TURCIA NU SUNT COMPETITORI
STRESUL NE DOBOARĂ
FRANȚA SCHIMBĂ DOCTRINA
CE ȚINUTE AU ALES VEDETELE LA CANNES
CONFLICT VIOLENT ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI

„În Spania, Taragona sau mai aproape de noi, Budapesta, Slovacia. În Elveția este cel mai mare Aqua Lac acoperit. Therme din București este în top, unul dintre cele mai mari și mai moderne. În plus, este o apă termală, 30 de grade, iar apa nu este încălzită, ci vine din pământ. Asta o face să fie extraordinară. În Cipru sunt doua waterland-uri, în Creta, Sicilia. Merită să le descoperim” .

Cele mai populare destinații, nu doar în timpul verii

Ancuța Mădulărescu, manager la Ideal Travel Tour, a fost invitată la Aleph News, unde a vorbit despre destinațiile turistice căutate în această perioadă.

Potrivit ei, una dintre cele mai căutate destinații, nu doar în timpul verii, este Disneyland-ul, care este un parc tematic acvatic. În Europa, în afara Disneyland-ului, un alt mare parc tematic popular este Europa Park. Alte opțiuni populare includ Gardaland din Germania, precum și parcurile din Tenerife, cum ar fi Siam Park.

,,Cele mai căutate în această perioadă, dar nu numai, acvatic, ca și parc este, fără doar și poate, Disneyland-ul, dar în toate sezoanele, numai nu numai pe timp de vară, este urmat de încă un mare parc tematic din Europa, numit Europa Park. Ar mai fi Gardaland din Germania, dar și cele din Tenerife sau și puțin mai îndepărtate, cum este Siam Park din Tenerife” .

Ancuța Mădulărescu a menționat că cererea mare nu este doar pentru parcuri în sine, ci și pentru hotelurile care oferă facilități acvatice, cum ar fi aquapark-urile și toboganele. Acestea sunt foarte căutate de către familiile cu copii, deoarece oferă o opțiune de divertisment pentru cei mici. Totodată, adulții au și ei opțiuni variate în privința hotelurilor cu piscine și tobogane.

,,Este, într-adevăr, o cerere mult mai mare pentru nu numai pentru parcuri în sine, să te duci doar într-un parc, ci ele sunt căutate hotelurile care au în componența lor, ca și servicii, aquapark-uri sau cât mai multe tobogane, ca să aibă copilașii cu ce să-și ocupe timpul. Dar și adulții sunt destul de multe hoteluri care oferă această facilitate, cu cât mai multe piscine și tobogane.” , a spus ea.

Deși mulți oameni preferă să meargă la mare, Ancuța Mădulărescu a spus că piscinele sunt, de asemenea, foarte populare.

,,Asta se datorează faptului că nu toată lumea este confortabilă cu apa mării, care poate fi mai rece. În schimb, apele din piscine sunt întotdeauna puțin mai calde, ceea ce le face mai atractive pentru familiile cu copii. Astfel, aceștia preferă să petreacă mai mult timp la piscină, mai ales dacă există și divertisment sau animație organizată în jurul acesteia.” , a mai spus managerul.

Citește și: