• China va simplifica procesul de obținere a vizelor pentru turiștii din SUA, de la 1 ianuarie 2024.
  • Numărul de turiști care sosesc în țară a scăzut în timpul pandemiei din cauza politicilor stricte de control COVID ale țării.
  • Măsura vine în contextul în care China încearcă să reînvie turismul și să stimuleze economia după criza provocată de pandemia COVID-19.

China va simplifica cererile de viză pentru turiștii din Statele Unite de la 1 ianuarie 2024, reducând documentele necesare, potrivit unui anunț publicat vineri pe site-ul Ambasadei Chinei la Washington, scrie Reuters.

Această mișcare a Chinei este cea mai recentă dintr-o serie de măsuri menite să reînvie turismul și să stimuleze a doua cea mai mare economie a lumii, după o criză provocată de pandemia COVID-19.

Solicitanții de viză turistică din SUA nu vor mai fi nevoiți să facă rezervări de bilete de avion, rezervări la hotel sau scrisori de invitație, se arată în avizul Ambasadei.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII

Beijingul a deschis anterior calea pentru deținătorii de pașapoarte din Franța, Germania, Italia, Țările de Jos, Spania și Malaezia să viziteze țara fără vize, începând de la 1 decembrie. Programul „fără viză” va dura 12 luni, timp în care turiștii acestor șase țări pot vizita China pentru o perioadă de până la 15 zile.

China și-a extins, de asemenea, politica de tranzit fără viză la 54 de țări în noiembrie.

Numărul de turiști care sosesc în țară a scăzut în timpul pandemiei din cauza politicilor stricte de control COVID ale țării.

Zborurile internaționale către China au crescut de când Beijingul a renunțat la restricțiile COVID în urmă cu un an, dar sunt încă la doar 60% din 2019.

Citește și