• Mulți români aleg să-și pună rucsacul în spate și să pornească într-o expediție pe munte.
  • Însă mulți dintre ei ajung să aibă nevoie de intervenția salvamontiștilor.
  • Mihai Marina îți recomandă să ții cont de starea vremii, să iei cu tine de bocanci de munte, un fluier și o trusă de prim ajutor.

Weekend-ul prelungit e numai bun pentru o fugă la munte. Te răcorești, te bucuri de peisajele spectaculoase, dar și de ofertele hotelierilor pentru această perioadă. Ai de unde alege. Turiștii sunt atrași cu pachete care includ plimbări cu bicicleta, cu telecabina și acces la SPA, iar prețurile pornesc de la 600 de lei pe noapte.

Mulți români aleg să-și pună rucsacul în spate și să pornească într-o expediție pe munte. Însă mulți dintre ei ajung să aibă nevoie de intervenția salvamontiștilor.

Mihai Marina, șef Salvamont Predeal, spune că turiștii care vor să facă drumeții pe munte trebuie să țină cont când își alege traseul de condiția fizică a celor din grup și a celui care organizează traseul.

Recomandări

TAYLOR SWIFT FACE RAVAGII LA PARIS
O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
OLANDA SPUNE ADIO EUROVISION
NASA VREA TREN PE LUNĂ
COREEA DE NORD LANSEAZĂ ALT SISTEM DE RACHETE
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU

Mihai Marina îți recomandă să ții cont și de starea vremii, să iei cu tine de bocanci de munte, un fluier și o trusă de prim ajutor.

Cele trei reguli de aur pentru traseele montane sunt: alegerea corectă a drumeției pentru condiția fizică, să ții cont că te poți întâlni cu animale sălbatice și să iei în calcul că poți ajunge cu bine la destinație.

Șeful Salvamont Predeal îți recomandă să treci pe la centrele de informare înainte să pleci pe munte ca să poți primi hartă a traseului pe care vrei mergi.

Citește și: