• Cei mai experimentați însoțitori de zbor te sfătuiesc să mănânci înainte de îmbarcare.
  • În clasa business sau first e tentant să mănânci, dar asta reduce timpul de odihnă.
  • Pernele, măștile de ochi și păturile te ajută să ai un somn odihnitor în timpul zborului.
  • Filmele, căștile și cititul te ajută să te relaxezi pe parcursul unui zbor lung.

Călătoriile cu avionul pot marca începutul unei vacanțe, mai ales dacă este un zbor lung. Ca să ajungi cu energie la destinație, trebuie să urmezi câteva sfaturi cunoscute doar de însoțitorii de zbor cu experiență.

Ce sfaturi ar trebui să urmăm la zborurile lungi?

Cei mai experimentați însoțitori de zbor spun că ar fi bine să mănânci înainte de îmbarcare în zborurile de noapte pentru a maximiza somnul, mai ales pe călătoriile lungi mai scurte, cum ar fi de la New York la Londra. În clasa business sau first, e tentant să te bucuri de mâncarea oferită la bord, dar acest lucru poate reduce timpul de odihnă.

Pentru zborurile mai lungi, cu mai multe mese, sugerează ca pasagerii să urmeze modelele lor obișnuite de alimentație și fusuri orare pentru a evita deranjarea ritmului corpului, prioritizând somnul în locul mâncatului la ore neconvenționale.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE

Care sunt recomandările pentru somnul la astfel de zboruri?

Însoțitorii de zbor insistă asupra importanței articolelor personale de confort, cum ar fi pernele de călătorie, măștile de ochi și păturile, fiindcă cele oferite de companiile aeriene s-ar putea să nu fie pe placul tuturor. Pentru cei care nu reușesc să doarmă cu ușurință în avion, recomandă să nu „forțezi somnul”. În schimb, angajează-te în activități precum uitatul la filme sau cititul, având în vedere totodată activitățile planificate după zbor. Dacă urmează să conduci sau să participi la întâlniri, recomandarea este să încerci să te odihnești cât mai mult posibil pentru a evita oboseala.

Citește și