• Sudul Europei a devenit din ce în ce mai aglomerat în timpul verii.
  • Mulți s-au săturat de căldura și traficul infernal și au decis să se retragă în locuri mai ferite de civilizație.
  • Localizată în Spania, Costa De La Luz este varianta perfectă pentru a scăpa de căldură și de aglomerație.

Sudul Europei a devenit din ce în ce mai aglomerat în timpul verii, iar temperaturile sunt foarte ridicate, ajungând până la 43 de grade Celsius. Te-ai săturat de Paris, Londra sau Viena? Iată o listă de locuri mai puțin cunoscute din Europa unde poți merge vara asta.

Poți încerca Iutlanda de Nord, aflată în Danemarca. Este un loc perfect pentru o vacanță. În anii ‘90, surferii din Danemarca au început să se stabilească în zonă și au atras odată cu ei antreprenori, artiști și bucătari de top care au întors spatele orașelor mari și au îmbrățișat stilul de viață simplu al satelor tradiționale de pescari de pe coasta de vest.

Dacă preferi o evadare mai liniștită pe malul lacului de vară, poți vizita strălucitorul oraș de munte elvețian St. Moritz, aflat la mai puțin de două ore cu mașina de popularul lac Como din Italia. Acolo te poți bucura de rafting, drumeții și ciclism montan.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT
PROTESTE LA EUROVISION
GRETA THUNBERG SE ALĂTURĂ PROTESTELOR
ZELENSKI DEMITE PE BANDĂ RULANTĂ

Pentru cei care vor să scape de căldură, Costa De La Luz, din Spania, este varianta cea mai potrivită. Printre punctele de atracție se numără frumosul sat de pescari El Rompido, scena culinară grozavă din orașul Cadiz și plajele sălbatice.

Mult mai puțin populată de turiști decât Grecia, Albania este încă un secret păzit îndeaproape de călători. Printre plajele de explorat de-a lungul a ceea ce a fost numit Riviera Albaneză, poți sărbători cu platouri ieftine de creveți, caracatiță la grătar și pește proaspăt luat direct din Marea Ionică în timp ce ai parte de o priveliște uimitoare.

Citește și: