• Europa este destinația turistică mondială nr.1 care atrage prin gastronomie, cultură, istorie, artă și shopping.
  • Turiștii bogați ocupă doar 2% din cazările europene.
  • După doi ani de pandemie, lumea vrea să călătorească. Problema principală rămâne lipsa de personal. Este estimat că sezonul de vară începe cu un deficit de până la 60.000 de angajați.

Europa, cea de toți iubită și în special…de miliardari. Până la 170 de miliarde de euro/an câștigă Europa datorită turismului de lux, iar suma ar putea să se tripleze, în următorii zece ani.

Europa este destinația turistică mondială nr.1 și atrage prin gastronomie, cultură, istorie, artă și shopping. Mai avem de lucrat la partea de wellness și natură, acolo unde ne batem cu destinații precum Bali, Japonia sau Australia.

Deși ocupă doar 2% din cazări, bogații lumii cheltuie de opt ori mai mult decât media și generează 22% din totalul veniturilor turistice europene. Același procent îl bifează și pentru cheltuielile de cazare, iar din totalul cheltuielilor pentru cultură, entertainment și shopping, turismul premium generează 33%.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

20 de miliarde de euro pe an aduc împreună Franța, Italia, Spania și Marea Britanie. Deși sunt cele mai căutate pentru turismul de lux, sunt și alte țări care se mențin sus, în topul european. Grecia câștigă zece miliarde de euro pe an din asta. Portugalia încasează între patru și șase miliarde, iar Germania între cinci și zece miliarde de euro.

Franța, Italia, Spania, Marea Britanie: 20 mld euro; Grecia: 10 mld euro; Germania: între 5 și 10 mld euro; Elveția: între 5 și 10 mld euro; Portugalia: între 4 și 6 mld euro.

Pentru mulți, vacanța în sine va fi un lux. Prețurile biletelor de avion vor crește semnificativ, în special pentru destinațiile de vacanță pe plajă, spune șeful companiei aeriene Rynair.

În România, prețurile vor fi mai mari cu 15% în această vară, ca urmarea a creșterii inflației, dar și ca urmare a cererii mari din partea turiștilor. O săptămâna la Mamaia, pentru două persoane, doar cazarea cu mic dejun inclus, poate ajunge la 1700 de euro. Cât în Palma de Mallorca sau Sicilia.

După doi ani de pandemie, lumea vrea să călătorească. Problema principală rămâne lipsa de personal. Este estimat că sezonul de vară începe cu un deficit de până la 60.000 de angajați.