• Călătorii vor putea trece prin controlul de frontieră folosind Digital Travel Credentials.
  • Țara a lansat acest experiment în parteneriat cu Finnair și poliția finlandeză.
  • La fiecare călătorie, turiștii trebuie să trimită datele la poliția de frontieră.

Finlanda aprobă testul pe ruta care zboară de la Helsinki în Marea Britanie, turiștii ar putea prezenta de acum înainte o legitimație digitală pe telefon, în loc de pașaportul fizic. Călătorii vor putea trece prin controlul de frontieră folosind Digital Travel Credentials, în loc să aștepte la coadă la controlul de frontieră.

Controlul de frontieră finlandez susține că va face ca experiența să fie „mai rapidă și mai ușoară decât de obicei”. Ei spun că este pentru prima dată când un pașaport digital va fi acceptat „într-un mediu real de control la frontieră, se pare că pentru prima dată în lume”. Finlanda a lansat acest experiment inovator în parteneriat cu Finnair, poliția finlandeză și operatorul aeroportuar Finavia, dar ar putea fi un semn al lucrurilor care vor urma în UE.

Finlanda sparge gheața

Călătorii interesați să se ofere voluntari trebuie mai întâi să descarce aplicația FIN DTC Pilot Digital Travel Document pe smartphone-ul lor din Google Play Store sau Apple App Store. În timpul înregistrării, se semnează un formular de consimțământ și se va face o fotografie a feței, care va fi folosită pentru recunoașterea facială. De fiecare dată când călătoriți, va trebui să trimiteți datele tale prin intermediul aplicației către poliția de frontieră finlandeză cu 36 până la 4 ore înainte de zbor.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Citește și: