• Ciolacu sugerează părinților să testeze copiii minori pentru consumul de droguri.
  • Mihaela Popa: Este proiect curajos, dar dacă implementarea nu este corectă, nu va da rezultate
  • Rareș Hopincă solicită Agenției Antidrog, realizarea unui chestionar pentru părinți și elevi.

Ciolacu sugerează părinților să testeze copiii minori pentru consumul de droguri, cu ajutorul medicilor de familie, cheltuielile fiind suportate de stat. Această inițiativă este susținută în spațiul public de ministrul de Interne, Cătălin Predoiu și de Prefectului Capitalei. Rareș Hopincă solicită Agenției Antidrog, realizarea unui chestionar pentru părinți și elevi. Li se cere opinia cu privire la testarea în școală cu aparatul antidrog și prezentarea unei adeverințe medicale la început de an școlar.

Mihaela Popa, profesor de matematică, spune că e foarte importantă implementare a acestui proiect.

Mihaela Popa: „Dacă îi depistăm mai devreme, cu siguranță vom reuși și să facem acei pași astfel încât ei să poată fi determinați să renunțe când intervii prea târziu. Știm foarte bine că sunt dependenți de droguri și renunțarea la drog este foarte, foarte dificilă și apar alte elemente care exced Ministerului Educației.”

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
SUNTEM ÎN TOPUL DESTINAȚIILOR
INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN AFGANISTAN
ELEVII ROMÂNI MERG ÎN ITALIA
NADAL PIERDE LA ROMA

„Cu cât lasă o umbră de confuzie, cu atât proiectul nu va avea succes. Este proiect curajos, de undeva trebuie pornit, în schimb, dacă implementarea nu este corectă, nu va da rezultate”, a spus Mihaela Popa, la Aleph News.

Citește și: