• De la balene și cascade, la flori sălbatice și wombats, Melbourne și Victoria abundă în destinații naturale impresionante, care așteaptă să le descoperi.
  • De la camping la climbing, de la înot la drumeții, toate aceste experiențe te așteaptă în Australia.
  • Decorată cu vârfuri impunătoare, coaste uimitoare și peste 100 de rezervații și parcuri, regiunea promite o experiență inedită.

De la balene și cascade, la flori sălbatice și wombats, Melbourne și Victoria abundă în destinații naturale impresionante, care așteaptă să le descoperi. Decorată cu vârfuri impunătoare, coaste uimitoare și peste 100 de rezervații și parcuri, regiunea promite o experiență inedită. Iată câteva dintre cele mai frumoase destinații.

De la camping la climbing, de la înot la drumeții, toate aceste experiențe te așteaptă în Australia.

Fă cunoștință delfinii

Nu trebuie să te aventurezi departe de oraș pentru a trăi o experiență completă în natură sau să vezi viața sălbatică. Peninsula Mornington, de exemplu, se află la o oră de mers cu mașina de Melbourne și este renumită pentru turul său unic de snorkelling, unde poți vedea Weedy Sea Dragons, o specie foarte rară, precum și viața marină variată – de la delfini la foci cu blană, care locuiesc în jurul golfului Port Phillip.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI

Un paradis natural la ceea ce pare a fi capătul lumii, Parcul Național Wilson’s Promontory – situat la extremitatea sudică a Australiei continentale – este la fel de dramatic pe cât pare. Te poți întâlni cu emu, canguri și wombats deasupra nivelului mării sau să faci scuba-diving cu echipamentul de snorkeling pentru a vedea locuitori celui mai mare parc național marin din Victoria.

Drumeții pe vârfuri pitorești și parcuri luxuriante


Drumețiile în High Country te vor duce de la punctele de belvedere pitorești la cele mai înalte vârfuri din stat. Unul dintre cele mai memorabile trasee, Razorback, te duce prin Parcul Național Alpin și pe o creastă înaltă și expusă până la Mount Feathertop, al doilea cel mai înalt și cel mai pitoresc vârf din Victoria.

Poți merge și spre Mount Buffalo pentru a vedea animale sălbatice, canguri, wallabies, wombats, oposumi și șoimi. Nu sunt numai drumeții dificile, fă-ți timp și pentru ocolurile epicuristice pentru a vizita cramele de familie și fabricile de bere artizanale sau ale prăjitorilor de cafea și ale producătorilor locali, cum ar fi companiile de brânzeturi gourmet.

Dacă îți dorești o drumeție intensă, traseul de 13 zile Grampians Peaks Trail din vestul statului acoperă peste 160 km din peisajul cultural aborigen Gariwerd, care găzduiește unul dintre cele mai bogate situri de artă rupestră și adăposturi indigene din sud-estul Australiei.

Iar regiunea Murray River se concentrează în jurul celui mai lung râu din Australia și este înconjurată de păduri red gum, inclusiv de Parcul Național Barmah, cel mai vechi din lume, datând de peste 500 de ani. Aici te poți bucura de lacurile roz din Parcul Național Murray Sunset – cel mai mare din Australia.

Citește și