• Guvernul din Spania spune că înăsprirea unei legi adoptate în 2020 se va aplica în locurile populare, inclusiv Playa de Palma și Magaluf din Mallorca și Sant Antoni din Ibiza.
  • Unii localnici s-au plâns că legea ar afecta afacerile.
  • Până la 16 milioane de euro vor fi cheltuite pentru a îmbunătăți zonele în care se înregistrează cel mai mult turism.

Insulele Baleare din Spania extind restricțiile privind consumul de alcool pe stradă și limitează și mai mult numărul de ambarcațiuni pentru petreceri, în încercarea de a lua măsuri împotriva vacanțelor cu alcool în zonele turistice, conform BBC.

Guvernul spune că înăsprirea unei legi adoptate în 2020 se va aplica în locurile populare, inclusiv Playa de Palma și Magaluf din Mallorca și Sant Antoni din Ibiza. Persoanele prinse că au băut în afara zonelor autorizate vor fi amendate cu sume cuprinse între 500-1.500 de euro (430-1290 de lire sterline).

În conformitate cu noua lege, care intră în vigoare sâmbătă, numărul sancțiunilor luate împotriva străinilor va fi contabilizat și transmis ambasadelor respective.

Recomandări

DE CE S-A PRĂBUȘIT ELICOPTERUL CU RAISI
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
MANDATUL LUI ZELENSKI EXPIRĂ
MOARTEA LUI RAISI STÂRNEȘTE REACȚII DIVERSE

Legislația introduce reguli mai dure împotriva ambarcațiunilor de petrecere, cărora li se va interzice să se apropie la mai puțin de o milă nautică (1,852 km) de zonele desemnate. Ridicarea sau debarcarea pasagerilor va fi în continuare interzisă. Anterior, ambarcațiunilor de petrecere li s-a interzis să facă publicitate în cele trei zone.

Luis Pomar, ofițer de presă la consiliul de turism al Insulelor Baleare, a declarat pentru BBC că legea din 2020 a funcționat pentru a reduce comportamentul antisocial. El a adăugat că speră că legea nu va mai fi necesară „în trei-patru ani, dacă le insuflăm oamenilor cum să se comporte”.

Până la 16 milioane de euro (13,7 milioane de lire sterline) vor fi cheltuite pentru a îmbunătăți zonele în care se înregistrează cel mai mult turism.

Zonele în care se aplică legea au fost modificate la cererea autorităților locale, au precizat autoritățile din Insulele Baleare. Guvernul a reiterat că legea din 2020 interzice vânzarea de alcool între orele 21:30 și 08:00, ora locală (20:30-07:00 GMT). La momentul introducerii legii 2020, guvernul regional a declarat că a fost primul din Europa care a restricționat promovarea și vânzarea de alcool în anumite zone turistice.

Unii localnici s-au plâns că legea ar afecta afacerile.

Citește și