• Miercuri, 21 iunie, se redeschide circulația rutieră pe Transfăgărășan.
  • Transfăgărășanul este recunoscut atât la nivel național cât și internațional fiind supranumit „cel mai frumos drum montan din lume”.
  • Transfăgărășanul aduce anual milioane de turiști datorită impactului vizual pe care îl oferă curbele drumului.

Circulația rutieră de pe celebrul drum Transfăgărășan va fi deschisă miercuri, începând cu ora 08:00, pe porțiunea Piscul Negru și Cabana Bâlea Cascadă, conform CNADNR.

Circulația rutieră va fi liberă pentru toate categoriile de autovehicule pentru turiștii care voiau să viziteze „cel mai frumos drum din lume”.

Totuși, circulația va fi permisă doar pe timpul zilei, între orele 07:00 – 21:00, iar în cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile, drumul va fi închis temporar până când vremea va permite redeschiderea drumului în condiții de siguranță.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT
FT: UE ARE TIMP, SUA AU BANI

Singurul oraș unde poți opri pe drum peste Curtea de Argeș, acolo poți vizita Mânăstirea Curtea de Argeș. Un alt obiectiv iubit de turiști este Cetatea Poenari, unde ai de urcat 1.480 de trepte. De asemenea, mai poți opri la Valea lui Stan, Barajul Vidraru, Cascada Capra, Lacul Bâlea, Cascada Bâlea și Muzeul Etnografic Badea Cârțan.

Turiștii trebuie să fie atenți la urși

De asemenea, trebuie să circuli cu atenție, mai ales având în vedere că anul acesta a crescut numărul urșilor care se deplasează și chiar staționează pe partea carosabilă.

Pentru a evita evenimente nedorite este foarte important să nu hrăniți urșii, chiar dacă va aflați în autovehicul și să nu faceți gesturi care ar putea să declanșeze reacții agresive ale acestora.

Citește și: