• Fiecare stațiune este situată pe o insulă, datorită politicii unice: „o insulă, o stațiune”.
  • Sistemul de fotovoltaice SolarSea acoperă până la 30% din energia unei stațiuni.
  • În prezent, găsești în Maldive aproximativ 170 de stațiuni.

Insulele Maldive sunt sinonime cu luxul, cu vile emblematice pe apă și serviciul de majordom personal pe un fundal de nisip alb și lagune turcoaz. Ce a făcut Maldive pentru a ajunge un punct turistic important pe harta lumii?

În primul rând fiecare stațiune din Maldive este situată pe o insulă privată proprie, asta datorită politicii unice a țării „o insulă, o stațiune”. Și nu doar că ai parte de serviciile hoteliere, ci și de vacanțe pline de experiență, extrem de personalizate și mai conștiente de mediu. Vorbim aici de 170 de stațiuni.

De punctat este faptul că Maldive are proiectul SolarSea, unul dintre cele mai mari sisteme de energie solară plutitoare din lume, acoperind până la 30% din necesarul de energie al unei stațiuni. Pe lângă asta, există și alte proiecte ecologice care studiază populația locală de rechini-balenă și ajută la regenerarea coralilor prin atașarea unor fragmente mici de corali rezistenti, care ajută la reconstruirea unor părți ale recifului deteriorat.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN

Atunci când vei merge la masă, vei observa că tacâmurile dar și paharele sunt făcute din fibre de sticlă și bambus, desigur înlocuind sticlele și paharele de plastic. Meniurile pot fi integrate într-un program personalizat de wellness, combinat cu tratamente de mișcare și spa.

Citește și