• Fuji are o înălțime de 3776 de metri, iar până la jumătate se poate urca cu mașina sau autobuz.
  •  Între 2012 și 2019 s-a dublat numărul turiștilor care au mers să urce muntele Fuji, iar voluntarii au strâns 850 de tone de gunoi între 2004 și 2018.
  • Autoritățile încearcă să limiteze numărul turiștilor de pe Fuji la 4000 pe zi, dar este dificil de controlat accesul lor în zonă.

Muntele Fuji este sacru pentru japonezi, iar acum muntele geme de mulțimea de turiști. Autoritățile ar fi mulțumite dacă ar putea limita numărul lor la 4000  pe zi, dar nu e ușor.

Când Muntele Fuji a fost adăugat pe lista siturilor din patrimoniul mondial UNESCO în 2013, Consiliul Internațional al Monumentelor și Siturilor (ICOMOS), organul consultativ al UNESCO, a îndemnat oficialii muntelui să gestioneze mulțimile de turiști.

Numărul de vizitatori de pe Muntele Fuji crescut de mai mult de două ori, de la două milioane în 2012 la peste cinci milioane de vizitatori în 2019, potrivit guvernului prefecturii Yamanashi.

Recomandări

ȘTII UNDE AU ERUPT VULCANII?
UNDE FACI REVELIONUL?
A MURIT BELA KAROLYI
BIDEN AJUNGE ÎN AMAZON
CE E SLEEPMAXXING?
RUSIA ATACĂ

Oficialii spun că boom-ul turistic de după Covid a adus alte mii de persoane pe munte, care se află la granița dintre prefecturile japoneze Yamanashi și Shizuoka. În timp ce Muntele Fuji marchează anul acesta cea de-a zecea aniversare a desemnării sale drept monument natural UNESCO, aceștia se tem că situația mediului a atins un „punct critic”.

Citește și: