• „Villa Earth” redă o tendință actuală în design și modă: „quiet luxury”.
  • Atelierul de arhitectură Vrantsi din Atena a proiectat o vilă care „iese dintre stânci”.
  • „Villa Earth” are un design minimalist și funcționează pe principii sustenabile.

Cum ar fi să vezi răsăritul dintr-o vilă care iese din stâncile de pe coasta de vest a Greciei? Una dintre cele mai spectaculoase vile din țară, „Villa Earth” a fost construită începând cu 2020 și a fost finalizată recent.

Este vorba despre o vilă care redă o tendință actuală în design și modă: „quiet luxury” sau luxul discret. A fost gândită ca un iaht futurist, cu linii lungi și armonioase, blocat între stâncile abrupte.

De la depărtare pare că efectiv iese din apă și se înfige în coasta stancoasă a Greciei. Construcția se integrează perfect în peisajul natural și abordează o estetică dinamică, ieșită din comun. Dincolo de priveliștea superbă pe care o oferă, „Villa Earth” are un design minimalist și funcționează pe principii sustenabile. Are trei etaje și este construită din oțel și beton cu pereți mari din sticlă.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Interiorul este decorat cu ierburi aromatice și plante locale rezistente la umbră. De asemenea, arhitecții au colaborat cu peisagiști pentru a integra pe acoperișul vilei o gradină cu vegetație luxuriantă și plante specifice zonei. De la demi-solul locuinței propriertarul poate să coboare pe malul mării, unde două barci cu propulsie electrică sunt ancorate la un mic ponton. 

Vila mai are și o piscină privată, diferite săli și zone exterioare dedicate activitaților sportive. E clar, arhitecții au gândit construcția pentru a fi utlizată ca un sanctuar intim.

Citește și