• Revista Time Out a prezentat cel mai nou top al destinațiilor, conform evaluărilor făcute de turiști.
  • Orașul Kotor din Muntenegru este pe prima poziție în clasament.
  • Aflat la doar 900km de București, Kotor este supranumit „micul Dubrovnik”.

Să alegi cele mai frumoase destinații turistice din întreaga lume nu reprezintă o sarcină simplă. Totuși, revista Time Out a încercat să facă un clasament pe baza recenziilor primite de la turiști care au trecut prin fiecare locație din listă.

Kotor din Muntenegru ocupă primul loc în clasament. Poreclit Micul Dubrovnik, se află la 90 de kilometri de celebrul oraș croat unde a fost filmat serialul Game of Thrones și la puțin peste 900 de kilometri de București. Tot orașul este înconjurat de mare, iar centrul vechi al orașului este încântător. Iese în evidență Catedrala orașului construită în anul 1.166. După ce treci de aceasta poți urca până la fortăreață. Este un loc absolut superb, cu un singur minus. Drumul până în centrul orașului, deși e spectaculos, reprezintă o provocare deoarece oferă o singură bandă pentru ambele direcții de mers. Cei 12 kilometri de la feribot până în centru îi faci cam într-o oră.

Islanda ocupă locul doi în top. O țară unică din punct de vedere al frumuseții naturale. Islanda anu a fost poreclită degeaba „tărâmul de gheață și foc”, asta pentru că ghețarii și vulcanii oferă niște peisaje unice. Capitala Reykjavik oferă un mix extrem de interesant între modern și zonele cu importanță istorică. Cu siguranță, un loc de neratat. Pe ultima poziție în topul Time Out se află o zonă din deșertul Sahara, anume Erg Chebbi din Maroc. Aflată în apropiere de orașul Merzouga, dunele din deșert oferă niște imagini extrem de spectaculoase, ajungând până la înălțimi de 300 de metri. Un loc despre care cei care l-au vizitat spun că oferă cel mai frumos răsărit văzut vreodată.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT
FT: UE ARE TIMP, SUA AU BANI

Citește și: