• Încărcarea și distribuția greutății reprezintă un echilibru delicat în ceea ce privește siguranța avioanelor.
  • În SUA, doi senatori trag un semnal de alarmă cu privire la scaunele înghesuite de la companiile aeriene.
  • Aceștia solicită noi teste de evacuare a cabinei.

Încărcarea și distribuția greutății reprezintă un echilibru delicat în ceea ce privește siguranța avioanelor, dar, pe măsură ce înălțimea și greutatea medie a oamenilor se schimbă de-a lungul deceniilor, este o situație care trebuie monitorizată, scrie BBC.

Air New Zealand, care tocmai a ajuns în fruntea unei liste a celor mai bune companii aeriene din 2023, se ocupă de acest caz, cerându-le tuturor călătorilor săi cu plecări internaționale să urce pe cântar în cadrul unui sondaj privind greutatea pasagerilor, ale cărui rezultate sunt, din fericire, anonime.

În SUA, doi senatori trag un semnal de alarmă cu privire la scaunele înghesuite de la companiile aeriene. Aceștia solicită noi teste de evacuare a cabinei, afirmând că Administrația Federală a Aviației ignoră „realitatea zborurilor în America de astăzi” și că testele de siguranță efectuate în 2019 nu au fost adecvate scopului.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Tot în această săptămână, compania sud-coreeană Asiana Airlines nu mai vinde locuri lângă ieșirile de urgență de pe avioanele Airbus A321, după un incident recent în care un bărbat ar fi deschis o ușă în timpul zborului.

Citește și