• Călătorii care speră să facă drumeții în regiunile îndepărtate trebuie să angajeze un ghid autorizat de guvern.
  • Cei din comunitatea de alpinism și de trekking au păreri diferite cu privire la noua hotărâre.
  • Guvernul nepalez nu are capacitatea de a verifica fiecare solicitant de viză în parte.

Nepalul găzduiește opt dintre cei mai înalți munți din lume, dar este cunoscut și pentru frumoasele sale regiuni rurale de drumeție. De acum încolo, călătorii care speră să facă drumeții singuri în regiunile îndepărtate trebuie să angajeze un ghid autorizat de guvern sau să se alăture unui grup.

Atunci când călătorești singur, în caz de urgență, nu există nimeni care să te ajute”, a declarat pentru CNN Mani R. Lamichhane, directorul Biroului de Turism din Nepal, Mani R. Lamichhane. Este în regulă dacă călătoresc în orașe, dar în munții îndepărtați, infrastructura nu este adecvată”.

Lamicchane adaugă: Când turiștii dispar sau sunt găsiți morți, nici măcar guvernul nu-i poate urmări, deoarece au luat rute îndepărtate.” Pe lângă provocările cauzate de dispariția excursioniștilor singuri în zonele rurale, Lamichhane spune că ghizii și companiile de turism fără licență reprezintă, de asemenea, o problemă. Aceste companii care nu se înregistrează la guvern nu plătesc taxe și, susține directorul de turism, iau locuri de muncă de la nepalezi.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Au existat câteva cazuri în care asociația de trekking ne-a cerut să oprim aceste operațiuni de trekking neautorizate. Aceasta este o cerere a asociațiilor de turism de mult timp”, spune el. Cei din comunitatea de alpinism și de trekking au păreri diferite cu privire la noua hotărâre.

Ghizii experimentați, o necesitate în Nepal

Ian Taylor, proprietarul unei companii de ghidaj bine cotate, cu o istorie îndelungată în Nepal, spune că această măsură are sens deoarece tot mai mulți oameni încearcă ascensiuni dificile în Nepal. Lucrurile s-au schimbat drastic în regiune de-a lungul anilor”, spune el pentru CNN.

Obișnuiați să vedeți doar excursioniști și alpiniști experimentați în regiune, mulți dintre ei făcând drumeții fără ghizi și erau complet autosuficienți. Cu toate acestea, acum, există un număr mult mai mare de oameni care călătoresc singuri în regiune și mai mulți dintre ei sunt turiști, nu drumeți. Aceștia nu sunt autosuficienți în aer liber și, prin urmare, au nevoie de asistența unor ghizi experimentați.”

Taylor adaugă că guvernul nepalez nu are capacitatea de a verifica fiecare solicitant de viză în parte, de unde și decizia de a promulga o interdicție generală. În calitate de persoană care iubește munții și vizitarea regiunilor montane din lume, este extrem de dezamăgitor că s-a ajuns la această situație”, continuă Taylor.

Niciodată nu ne dorim să vedem restricționat accesul oamenilor la munte. Cu toate acestea, situația din Nepal este foarte unică și trebuie să se facă schimbări.”

Citește și:

  1. Biden primește bani din China? Reacția președintelui SUA: Nu este adevărat!
  2. Secretul din spatele genților de designer. Un bărbat dă foc poșetelor de lux pentru a le afla adevărata valoare – VIDEO
  3. Prințul Harry: „Nu ne putem permite pază privată până când Meghan și cu mine nu ne câștigăm propriii bani”