• Tiny House Festival, primul festival de locuințe mobile din Europa Centrală și de Est, are loc la Brașov- Râșnov pe 23-25 iunie.
 • Casele mici sunt proiectate într-un mod ecologic, folosind materiale durabile și tehnologii eficiente din punct de vedere energetic.
 • Festivalul va aduce împreună producători și pasionați de case mici și mobile.

Tiny House Festival, primul festival de locuințe mobile din Europa Centrală și de Est, are loc la Brașov- Râșnov pe 23-25 iunie, potrivit unui comunicat de presă. Festivalul va aduce împreună producători și pasionați de case mici și mobile.

Potrivit comunicatului de presă, o caracteristică importantă a acestui festival este utilizarea în premieră și exclusivă a energiei solare ca sursă de alimentare, subliniind astfel angajamentul pentru viitorul ecologic al construcțiilor. De asemenea, festivalul aduce în atenție soluții inovative, precum toaletele ecologice uscate, oferind o experiență unică participanților.

„Acum câțiva ani această piață practic nu exista în România. Această nișă s-a dezvoltat foarte spectaculos și cele mai relevante firme din domeniu prezente la eveniment raportează vânzări de peste 10 milioane de euro în România și în toată Europa.

Recomandări

DEZASTRU BUGETAR LA PATRU LUNI DIN 2024
CINE IA LOCUL 2
GĂINA BĂTRÂNĂ DISTRUGE GRĂDINA BUNĂ
MARINE LE PEN VREA ALIANȚĂ CU MELONI
CIOLACU FACE ALEGEREA DUPĂ ALEGERI
ALT JOC, ALTĂ DISTRACȚIE

Conceptul de tiny houses a devenit din ce în ce mai popular în rândul persoanelor care aspiră să adopte un stil de viață minimalist, sustenabil și mai puțin dependent de bunurile materiale.

Această tendință se observă cu claritate atât în Europa, cât și în țările dezvoltate, unde interesul față de casele mici ca alternativă la locuințele tradiționale este într-o creștere constantă”, declară Tudor Maxim, fondatorul proiectului.

Casele mici sunt proiectate într-un mod ecologic, utilizând materiale durabile și tehnologii eficiente din punct de vedere energetic, precum sistemele solare și sistemele de reciclare a apei. Mobilitatea și portabilitatea sunt alte caracteristici esențiale ale tiny houses.

Această versatilitate permite proprietarilor să-și transporte locuința în diferite locații sau să se bucure de libertatea de a călători.

Această posibilitate atrage atenția în special a celor care doresc să exploreze diverse regiuni sau să experimenteze stiluri de viață nomade. Cu o popularitate în creștere, tiny houses reprezintă nu doar o alternativă viabilă la locuințele tradiționale, ci și o expresie a valorilor sustenabilității și a dorinței de a trăi simplu și în armonie cu mediul înconjurător.

„Vizitatorii vor avea oportunitatea unică de a explora casele expuse, de a studia modelele și de a învăța despre procesul de proiectare și construcție. Expozanții de la Râșnov sunt: Alpin Expert, Casarbor, Doxar Group, Eco Tiny House, IsolAir Thermo, ISH Space, Nest (Nomadic Eco Solutions for Tourism),  Pura Vida Huts, Modulary, Rent a Kub, Tiny Revolution, Tiny Stove, Eco Green City, Magic Villas Concept, Tiny Dream House”, se mai arat în comunicatul de presă.

Programul festivalului

Ziua I – Vineri, 23 iunie 2023

 • 12:00-13.00. Deschiderea festivalului. Conferință de presă. Networking
 • 13:00 – 20:00. Prezentarea conceptelor de tiny houses și vizitarea standurilor expozanților

Ziua II – Sâmbătă, 24 iunie 2023

 • 10:00 – 20:00. Activități specifice la standurile participanților, workshop-uri despre off-grid living, energie regenerabilă, dedicate pasionaților și ateliere și activități pentru copii, în spațiile comune ale festivalului
 • 14:00 – Super show susținut de Scoala de dans New school Old school
 • 15:00 –HADRIANI DJ SET – by OUTDOORZ
 • 19.00-21.00. Petrecere 

Ziua III – Duminică, 25 iunie 2023

 • 10:00 – 17.00. Activități specifice evenimentului 
 • 13:00 Saxofon și Brunch în natură
 • 17:00. Închiderea primei ediții a Tiny House Festival.

Citește și

Tot mai mulți pacienți preferă roboții bazați pe A.I. în locul terapeuților. Reacția psihologilor

24 de statui antice de bronz descoperite în Toscana vor fi expuse la Roma. Când se deschide expoziția

Țara în care Meta interzice utilizatorilor accesul la știri pe Facebook și Instagram