• O colecție de statui de bronz, care au fost găsite în ruinele unei rețele de izvoare termale antice dintr-un mic oraș din Toscana, vor fi expuse la Roma.
  • Statuile au fost dezgropate anul trecut dintr-o zonă care cândva a fost loc de cult atât pentru etrusci, cât și pentru romani.
  • Intitulată Gli Dei Ritornano (Zeii se întorc), expoziția de la Palazzo Quirinale va fi deschisă în perioada 23 iunie – 25 iulie, urmând să fie reluată la 2 septembrie până la 29 octombrie 2023.

O colecție de statui de bronz îngropate în noroi și apă clocotită timp de mii de ani înainte de a fi găsite în ruinele unei rețele de izvoare termale antice dintr-un mic oraș din Toscana vor fi expuse la Roma.

Cele 24 de bronzuri, majoritatea dedicate zeilor, reprezintă cea mai mare descoperire de acest gen din Italia și au fost descoperite anul trecut în izvoarele antice din San Casciano dei Bagni, în ceea ce a fost un loc de cult atât pentru etrusci, cât și pentru romani, scrie The Guardian.

Statuile, despre care experții cred că au fost comandate de familii bogate care locuiau în zonă, includ o Hygeia, zeița sănătății, care doarme, cu un șarpe înfășurat în jurul brațului, și una dedicată lui Apollo, zeul soarelui și al luminii.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Pe vremuri, ele împodobeau marginea băilor de formă ovală înainte de a fi scufundate în apă în cadrul unei ceremonii.

Intitulată Gli Dei Ritornano (Zeii se întorc), expoziția de la Palazzo Quirinale va fi deschisă de la 23 iunie până la 25 iulie, urmând să fie reluată la 2 septembrie până la 29 octombrie 2023.

În cele din urmă, relicvele vor fi expuse într-un muzeu în curs de amenajare în San Casciano dei Bagni, un oraș situat pe un deal din apropiere de Siena.

Descoperirile de la izvoarele antice, despre care se crede că au fost construite de etrusci, au inclus 6.000 de monede, alături de o serie de obiecte votive.

Citește și