• Josh Gates a declarat că a renunțat la oportunitatea de a filma pe submersibilul Titan al companiei OceanGate, din cauza unor temeri privind siguranța.
  • „Există mai multe informații despre istoria și designul lui Titan care nu au fost făcute publice – multe dintre ele sunt îngrijorătoare”, spune prezentatorul.
  • Echipajul de la bordul submersibilului Titan a murit, a anunțat joi OceanGate.

Un prezentator de la Discovery Channel a declarat că a renunțat la oportunitatea de a filma pe submersibilul Titan al companiei OceanGate, acum dispărut, din cauza unor temeri privind siguranța.

Josh Gates, care prezintă Expedition Unknown pe Discovery Plus, a scris miercuri (21 iunie) pe Twitter că a refuzat oportunitatea de a filma Titanic deoarece submersibilul „nu a funcționat bine” în timpul unei scufundări de testare, scrie NME.

Gates a declarat că i s-a oferit șansa de a se alătura directorului executiv al OceanGate, Stockton Rush, la o scufundare de testare, care a avut loc în iulie 2021.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

„Pentru cei care întreabă, #Titan nu a avut o performanță bună la scufundarea mea. În cele din urmă, am renunțat la o oportunitate uriașă de a filma Titanic din cauza temerilor mele legate de siguranță cu platforma @OceanGate. Există mai multe informații despre istoria și designul Titanului care nu au fost făcute publice – multe dintre ele sunt îngrijorătoare.” 

Submersibilul, care a fost folosit pentru a arăta turiștilor locul unde a naufragiat Titanicul, a dispărut la începutul acestei săptămâni. Vehiculul a dispărut luni în largul coastelor din Newfoundland, Canada, potrivit Pazei de Coastă americane.

Echipajul de la bordul submersibilului a murit, a anunțat joi OceanGate. Resturile descoperite în zona de căutare în apropierea epavei Titanicului provin de la submersibilul dispărut, a confirmat joi Paza de Coastă americană.

Citește și